Terveydenhoitaja pyysi 13-vuotiasta tyttöä selittämään painonnousun – äiti näpäytti takaisin

Laura ei päässyt tunnille – opettaja vetosi vaatteiden"siveettömyyteen" 0:28

Julie Venn järkyttyi tavasta, jolla koulun terveydenhoitaja puhui hänen 13-vuotiaalle tyttärelleen. 

Julie Venn järkyttyi kuullessaan, miten koulun terveydenhoitaja puhui hänen 13-vuotiaalle tyttärelleen.

– Riley, voitko selittää, miten kaikki tämä paino on kertynyt, hoitaja pyysi terveystarkastuksen aikana.

– Sekosin täysin. Sain kirjaimellisesti fyysisen reaktion,

Tyttö meni kysymyksestä sanattomaksi

Riley harrastaa koripalloa ja softballia. Vennin mukaan Rileyn paino oli todella noussut vuoden aikana, mutta tyttö oli myös kasvanut kymmenen senttiä.

Hoitaja tenttasi häneltä myös ruoka- ja unitavoista. Riley meni painokysymyksestä sanattomaksi.

– Nostin käteni ilmaan ja sanoin "stop! Lakkaa puhumasta tyttärelleni hänen painostaan. Hän on 13, hän on voimakas. Hän on terve ja täydellinen. Siirry eteenpäin", Venn sanoo.

Venn kirjoitti tarinansa Facebook-sivulle. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Tarkastuksen lopuksi hoitaja vei Vennin toiseen huoneeseen kysyäkseen, miksi tämä hermostui. Venn selitti, että painosta kyseleminen oli asiatonta.

– Meidän täytyy vahvistaa, juhlia ja tukea tyttöjämme. Heidän pitää jo nyt verrata itseään sosiaalisen median naurettaviin standardeihin, jotka ovat kukkua, Venn kuvaa.

"Tuon takia lapsilla on anoreksiaa"

Lähtiessään hoitajan vastaanotolta Riley totesi äidilleen "tuon takia lapsilla on anoreksiaa, tai heistä tuntuu, että heidän täytyy satuttaa itseään". Venn päätti kertoa kohtaamisesta Facebookissa.

– Nuoret hukkuvat täydellisyyttä esittäviin kuviin televisiossa, YouTubessa, Facebookissa, Instagramissa ja Snapchatissa. Heidän koko hiton elämänsä näkyy vain filtterin läpi, Venn kirjoitti.

– Nuoret naisemme tarvitsevat tauon! Jos lapsellani on ongelma, tai hän on ylipainoinen, läkäärin tulee puhua minulle – ei tyttärelleni.

Moni on kokenut vastaavaa terveydenhoitajan luona

Julkaistuaan tarinansa sosiaalisessa mediassa Venn on saanut runsaasti viestejä ihmisiltä, joilla on samanlaisia kokemuksia.

– Monet (kokemukset) johtivat syömishäiriöihin, kuten anoreksiaa ja bulimiaan, koko elämän kestäneisiin ongelmiin kehonkuvassa ja jopa itsemurhayrityksiin. Ajattelin, että kertomukseni voisi osua hermoon, mutta olen täysin yllättynyt siitä, miten se levisi, hän kuvasi People-lehdessä.

Lähde: Faithtap.com, People/Msn.com, Facebook

Lue myös:

    Uusimmat