Terveellinen porkkana-fetajuustopiirakka

Tässä on maittavan ruokaisan piirakan ohje, johon voi käyttää mieleistään syksyn satoa. Ohjeessa on käytetty porkkanaa, mutta yhtä hyvin siihen sopivat esim. punajuuri, erilaiset kaalit tai vaikkapa herkulliset suppilovahverot. Pohja on tehty mahdollisimman kevyeksi ja terveelliseksi kauralla ja maitorahkalla. Täytteeseenkin on käytetty vain kevyttuotteita!

  • 2 dl pikakaura+kuituhiutaleita
  • 2 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 200 g maitorahkaa (1 tlk)
  • 75 g voi- tai margariinisulaa
  • 1 muna
  • Täyte:
  • 2-3 porkkanaa raasteena (n. 250 g)
  • 2 sipulia silputtuna
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 1 rkl rakuunaa
  • 200 g kevyt fetajuustokuutioita
  • 1 tlk kermaviiliä tai kevyt hapankermaa (fraiche)
  • 1 kananmuna
  • Pohja:
  • Sekoita kuivat ainekset keskenään, lisää rahka, sula rasva ja muna, sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita kypsymään 200 asteisen uunin keskitasolle 15 min.
  • Täyte:
  • Valmista pohjan esikypsyessä täyte kuullottamalla porkkanaraaste ja sipuli paistinpannulla tai kasarissa. Lisää siihen hunaja, suola ja rakuuna. Anna seoksen pehmentyä hetki. Ota seos pois hellalta, anna hetki jäähtyä ja sekoita joukkoon loput täytteen aineet. Kaada täyte puolikypsälle piirakkapohjalle ja jatka paistamista vielä 15-25 min, kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin värinen. Paistoaikaan vaikuttaa vuoan laakeus.

Lue myös:

    Uusimmat