Mainos

Terroriuhasta huolestunutta palautetta: "Uhasta ei informoitu alueen asukkaita"

Helsingin Temppeliaukion kirkon naapurustosta on tullut sekä moittivaa että kiittävää palautetta tavasta, jolla viranomaiset reagoivat epäiltyyn terroriuhkaan.

– Asukkailta on tullut kielteistä palautetta siitä, että heitä ei ole informoitu tilanteesta, kertovat läheisen myymälän kaksi työntekijää, jotka eivät halua nimiään julki.

– Meidän henkilökuntamme jäsen kävi erikseen kysymässä paikalla olleilta poliiseilta lisätietoa. Sitä ei saatu.

Toisaalta kaksikko antaa tunnustusta siitä, että kirkon edustalle on tuotu betoniporsaita eristämään jalankulkualue ajoradasta.

– Ne ovat tervetulleita. Betoniporsaat saisivat jäädä kirkon eteen pysyvästi, ne voisi vaikkapa maalata. Itse emme tulleet aiemmin ajatelleeksi, että kadulta on suora ajolinja kirkon ovien eteen.

Naiset kertovat tehneensä sunnuntain jälkeen omaan liikkeeseensä pakoreittisuunnitelman.

Heidän mukaansa terroriepäilys ei näytä lisänneen tai myöskään vähentäneen helsinkiläisten kiinnostusta vierailla Temppeliaukion kirkolla.

– Sen sijaan turisteja on ollut nyt paljon, mutta se johtunee risteilyalusten määrästä. Sunnuntai oli todennäköisesti koko kesän vilkkain risteilylaivoilla saapuneiden vierailupäivä.

Ei valtaa pelolle

Temppeliaukiota katsomaan tulleet saksalaiset Lukas ja Simon yllättyvät kuullessaan, että kirkon tienoille on epäilty kohdistuneen terroriuhka.

– Mutta olisimme tulleet joka tapauksessa paikalle. On tärkeää, että ei pelkää. Jokapäiväisessä elämässä menettää paljon, jos alkaa pelätä terrorin riskiä, Lukas painottaa.

Kolme kirkosta poistuvaa yhdysvaltalaista kertoo, että hekään eivät ole olleet tietoisia tilanteesta. Kolmikon mielestä on sääli, että betoniporsaita joudutaan käyttämään Suomessakin.

Temppeliaukion kirkon mäkeä kipuaa Kampin suunnasta monikymmenpäinen ryhmä kiinalaisia turisteja. Ryhmän opas kertoo STT:lle, että myöskään he eivät ole kuulleet epäillystä terroriuhasta. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.