Mainos

Terrorismin torjunta huolestuttaa suomalaisia – EU saa pussillisen puhtaita jauhoja

1:06

Suomalaisista suuri enemmistö pitää EU:ta hyvänä asiana. Vielä suurempi osa suomalaisista kokee, että Suomen jäsenyydestä unionissa on ollut hyötyä.

Viime kuussa toteutetun Eurobarometri-mielipidekyselyn mukaan 60 prosenttia kaikkien EU-maiden kansalaisista pitää maansa EU-jäsenyyttä hyvänä asiana. Kaksi kolmasosaa kaikista vastaajista kokee, että heidän kotimaansa on hyötynyt EU-jäsenyydestä. Tämä on korkein lukema sitten vuoden 1983.

Suomalaisista vastaajista 61 prosenttia EU-jäsenyyttä hyvänä asiana ja 70 prosenttia kokee, että Suomi on hyötynyt EU-jäsenyydestä.

Suomalaisista hieman yli puolet pitää äänestämistä tulevissa europarlamenttivaaleissa tärkeänä.

Terrorismintorjuntaa ja luontoa

Eurovaalien teemoina Suomalaiset haluaisivat kuulla keskustelua kamppailusta terrorismia vastaan, ilmastonmuutoksen torjumisesta ja ympäristösuojelusta, turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta ja nuorisotyöttömyydestä.

Myös kaikkien EU-maiden kansalaisten vastauksissa tärkeimpien aiheiden listan kärjessä on terrorismin torjunta.

Yli puolet kyselyyn vastanneista on myös tyytyväisiä demokratian toimivuuteen omassa maassaan. Suomalaisista 78 prosenttia on tyytyväisiä demokratiaan.

Mielipidekyselyyn osallistui kaikkiaan 27 601 haastateltavaa kaikista 28 EU-maasta. Suomessa tehtiin kaikkiaan 1007 haastattelua.

Italia on nostettu esiin seuraavana unionista lähtijänä.

8:14

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.