Mainos

Terrori-isku surettaa suomalaisia – pelolle ei silti tilaa: "Jos tekee mieli lähteä, sitten mennään"

4:34

Tieto Ranskan Nizzaan myöhään illalla tehdystä terrori-iskusta oli keskipäivällä tavoittanut kaikki Porin torilla kulkeneet. Teon julmuus ja kuolleiden määrä vetivät mieliä matalaksi, mutta ihmisten matkasuunnitelmiin iskulla ei tuntunut juuri olevan vaikutusta.

1:01:00

Tuulia ja Taneli Tikka ovat vahvasti sillä kannalla, että pelolle ei saa antaa sijaa, vaikka maailmassa tapahtuisikin ikäviä asioita.

– Uskaltaisin edelleen matkustaa Nizzaan ja ainakaan nyt sitä ei pitäisi jättää yksin, Tuulia Tikka sanoo.

Taneli Tikan mukaan teko ei ei vaikuta matkailuintoon. Se saisi kuitenkin arpomaan lähtemistä, mikäli suunnitelmissa olisi reissu jonnekin korkean riskin alueelle.

– Esimerkiksi Irak, Iran, Jemen muun muassa ovat sellaisia paikkoja, joihin en nyt ihan ensimmäiseksi menisi.

Aulikki Viippola toteaa myös, että isku ei vaikuta suunnitelmiin, vaikka se ajatuksissa olisikin. Hän kertoo matkustelevansa paljon ja on myös huomannut tarkkailevansa ympäristöään aiempaan tarkemmin esimerkiksi julkisissa kulkuneuvoissa.


– Junissa, linja-autoissa ja muissa julkisissa kulkuneuvoissa tarkkailen, keitä siellä matkustaa ja minkälaisin välinein.

Häntä harmittaa erityisesti Turkin ja Egyptin turvallisuustilanteiden heikentyminen.

– Olen käynyt molemmissa ja nyt ei tule edes ajateltua sinne menemistä. Sen sijaan matkustaminen Aasian maihin, Kaakkois-Aasiaan, New Yorkiin ja vähän eteläisempäänkin Amerikkaan on vielä suunnitelmissa.

Arto Korkeaoja kertoo keskustelleensa matkustamisen turvallisuudesta juuri hieman ennen Nizzan iskua.

– Vaimo sanoi silloin, että häntä hieman pelottaa ulkomaille lähteminen. Kesälomat on edessäpäin ja nyt pitää tarkkaan miettiä mihin mennään. Keski-Eurooppaan oli tarkoitus lähteä, mutta nyt ei mennä sinne päinkään.

Tommi Lamminpää oli Porin torilla viettämässä viimeistä lomapäiväänsä, joten tämän kesän suunnitelmiin isku ei vaikuta. Hänen mukaansa se ei vaikuta myöskään tuleviin suunnitelmiin.

Hän sanoo jatkossa välttelevänsä matkustamista esimerkiksi Turkkiin. Vieressä seisova Jenni Salo kertoo myös, että he valitsevat kohteet yleensä niin, että ne eivät ole aivan kriisialttiimpia paikkoja.

– Kyllähän se tietysti jossain määrin mietityttää, mutta jos tekee mieli lähteä johonkin, kyllä sitä sitten myös lähdetään, riskeistä huolimatta. 

2:21

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.