Mainos

Terrafame: Rahoitus lohkesi vahvoilla näytöillä – valtiolta ei tarvita enempää rahaa

3:42

Terrafamen hallituksen puheenjohtaja sanoo, että Terrafamen vahvat näytöt ja riskien pienentäminen mahdollistivat rahoitusratkaisun. Yhtiön toimitusjohtaja sanoo, ettei valtiolta tarvita ylimääräistä pääomitusta.

2:46

Terrafame tiedotti perjantaina, että monikansalliseen Trafigura-konserniin kuuluva Galena-sijoitusrahasto rahoittaa Terrafamea yhteensä 250 miljoonalla eurolla.

Trafigura ostaa Terrafamen tuottaman nikkelikobolttisulfidin kokonaan ja sinkkisulfidista 80 prosenttia seuraavan seitsemän vuoden ajan.

Terrafamen hallituksen puheenjohtajan Lauri Ratian mukaan bioliuotusprosessi on toiminut odotettua paremmin ja ylimääräisiä vesiä on saatu kaivoksella poistettua.

2:43

Valtiolta ei tarvita lisärahaa

Toimitusjohtaja Matti Hietanen sanoo, että Terrafamen osuus järjestelyssä perustuu siihen sataan miljoonaan euroon, joka on valtion talousarviossa myönnetty. Terrafame ei hänen mukaansa tarvitse lisää pääomitusta valtiolta.

Myös elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) arvioi, että Terrafame ei tämän jälkeen tarvitse valtion lisärahoitusta. Lintilä kertoo olevansa tyytyväinen saavutettuun rahoitusratkaisuun, ja kehuu ratkaisun vahvistavaa vaikutusta kansantalouteen, Kainuun aluetalouteen ja työllisyyteen sekä Suomen vientiin.

Terrafamella on Lintilän mukaan kaikki edellytykset harjoittaa kaivostoimintaa ympäristöllisesti vastuullisesti ja taloudellisesti menestyksekkäästi.

Valtio omistaa Terrafamesta edelleen 85 prosenttia. Ministeri Lintilän mukaan valtio ei ole ainakaan saman tien irtautumassa Terrafamesta. Hän sanoo, että kaivos on saatava kestävälle pohjalle, ja että valtio on kehittämistoiminnassa mukana osakkeenomistajana.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.