Tero Tantere

Tero voi mielestään hyvin ja olo on yleensä virkeä ja energinen. Päiviin sisältyy riittävästi palauttavia hetkiä, uni maistuu eikä stressiä ole.

Tero ei ole varma liikunnan riittävyydestä eikä vaikutuksista terveyteen ja kuntoon. Myös ruokavalion terveellisyys askarruttaa Teroa.

Teron arki sisältää jonkin verran matalatehoista liikkumista, askeleita kertyy 4000–6500 päivävauhtia. Hyvinvointianalyysin mukaan Teron harrasti yhtenä päivänä kuntoa kehittävää liikuntaa (45 minuuttia), muina päivinä arkiliikunnan tuottamat terveys- ja kuntohyödyt olivat kohtalaiset. Arkiaktiivisuutta työpäivinä kertyi reilut 1,5 tuntia/päivä.

Mikäli Tero haluaa kohentaa fyysistä kuntoaan, tulisi arkiaktiivisuuden lisäksi harrastaa hengästyttävää ja hikoiluttavaa liikuntaa 3–4 kertaa viikossa.

Teron työaikaan sisältyy aika-ajoin selkeitä fyysisesti kuormittavia jaksoja, mutta työpäivien sisällä on myös jonkin verran palauttavia hetkiä. Työaikaisesta palautumisesta kannattaa pitää kiinni huolehtimalla työn tauottamisesta. Lyhyetkin palauttavat hetket säästävät voimavaroja.

Teron vapaa-aikaan ei tällä mittausjaksolla sisältynyt palauttavia hetkiä. Teron voimavarat ehtivät palautua hyvin viikonlopun aikana, mutta alkuviikon öinä palautumisen määrä oli liian pieni suhteessa kuormittumiseen. Palautumisen alku viivästyy alkuviikon öinä ja unijakson keskimääräinen pituus jää hieman lyhyeksi, noin kuuteen tuntiin. Teron tulee jatkossa välttää kovatehoista liikuntaa illalla, ettei se vaikuta iltayön palautumista heikentävästi. Myös aikaisempaan rauhoittumiseen, rentoutumiseen ja nukkumaan menoon tulee kiinnittää erityistä huomioita, ettei palautumisvajetta ala kertyä. On varmistettava riittävä unen määrä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat