Mainos

Terminen syksy jo ovella osassa maata – millainen on syyskuun sää?

Sää viilenee tällä viikolla koko maassa. Syyskuun kuukausiennuste ennakoi keskimääräistä viileämpää alkukuuta.

Tuoreen Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n kuukausiennusteen mukaan sää on tällä viikolla Pohjois- ja Keski-Suomessa 1-3 astetta tavanomaista viileämpää, ensi viikolla koko maassa hieman keskimääräistä viileämpää. Syyskuun loppupuolella lämpötiloissa ei näy poikkeamaa tavanomaiseen.

– Tällä viikolla Atlantilla on matalapaine ja Suomen kaakkoispuolella korkeapaine, ensi viikolla matalapaine on Ison-Britannian yllä. Nämä matalapaineet vaikuttavat myös Suomen säähän. Syyskuun lopussakin on viitteitä matalapaineen vaikutuksesta säähän. Ensi viikolla Länsi- ja Pohjois-Suomessa näyttäisi olevan vähän tavanomaista vähäsateisempaa. Muita poikkeamia sateissa ei seuraavan neljän viikon jaksolla näy, tulkitsee MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen ECMWF:n ennustetta.

Syyskuun alkupuolella Etelä-Suomessa päivän ylimmät lämpötilat ovat keskimäärin 17 asteen tienoilla, Keski-Suomessa 15 asteen ja pohjoisessa 13 asteen vaiheilla. Syyskuun loppua kohti tavanomaiset lukemat laskevat kolmella asteella.

– Terminen syksy alkaa Pohjois-Suomessa tavanomaisesti näihin aikoihin. Nyt kun yöt ovat siellä kylmiä ja päivisin ollaan kymmenessä asteessa tai hieman sen yläpuolella, niin terminen syksy alkanee näinä päivinä pohjoisimmassa Suomessa, toteaa Miina Manninen.

Termisen syksyn aikana vuorokauden keskilämpötila on kymmenen ja nollan asteen välillä.

Yöt ovat jo kylmiä. Selkeillä alueilla on hallaa, pohjoisessa jopa yöpakkaset ovat mahdollisia.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.