Terapeutti varoittaa: Tämä vie naisen seksihalut

Seksiterapeutti Laura Berman neuvoo, mitkä tavat tai teot ajavat naisen salakavalasti kauemmas himojen jylläämistä lakanoista ja oman kumppaninsa turvallisesta kainalosta.

Viettely voi olla varsin monimutkainen soidintanssi. Monet naiset sortuvat toivomaan, että kumppani osaisi suorastaan lukea ajatuksia tietäen tasan tarkkaan mitä nainen haluaa ja tarvitsee – ilman, että nainen olisi itse edes kertonut suoraan omista toiveistaan.

-sarjasta tunnettu seksiterapeutti Laura Berman on listannut kymmenen kohtaa, jotka saavat naisen libidon hiipumaan sekä vievät seksihalut mennessään. Berman myös neuvoo, miten naiset toivoisivat tulevansa vietellyiksi, sillä totuushan on, että jos ei tunne itseään seksikkääksi tai halutuksi kumppaninsa silmissä, ei myöskään halua hypätä vällyjen väliin suuna päänä. Kaikki lähteekin pitkälti korvien välistä.

Ethän tee näin? Tämä latistaa naisen tunnelman alta aikayksikön:

1. Et vie häntä romanttisille treffeille.

Kuulostaako kliseiseltä? Mieti uudestaan. Naiset rakastavat tulla vietellyiksi yhä uudestaan ja uudestaan, vaikka parisuhde olisi kestänyt jo vuodenpäivät. Romantiikan voimaa ei kannatakaan koskaan aliarvioida, vaikkei nainen itse itseään romantiikannälkäiseksi sieluksi kutsuisikaan. Jopa niinkin pieni ele, kuten ravintolaillallisen varaaminen, voi saada naisen tuntemaan olonsa rakastetuksi: hänestä tuntuu, että todella välität ja huolehdit hänestä ja haluat tehdä jotain mukavaa hänen vuokseen ja ennen kaikkea hänen kanssaan. Älä siis pelkää, että valitsisit väärän ravintolan taikka vaikkapa huonon elokuvan; tärkeintä on jo pelkkä ele siitä, että olet suunnitellut naiselle ja sinulle yhteisen illan.

2. Unohdat kehua häntä.

Vaikka olisit jo kehunut kumppaniasi kauniiksi joskus aikoinaan, kaipaa nainen kehuja edelleen, uudestaan ja uudestaan: tämä ei kuitenkaan johdu siitä, että nainen olisi kyltymätön tai pinnallinen – jos kehaisut ovat kaikonneet suhteestanne, nainen saattaa pelätä miehen menettäneen kiinnostuksensa häntä kohtaan. Jo pienikin totuudenperäinen kehu kuten "Näytät kauniilta tänään" tai "Olet todella seksikäs tuossa mekossa" voi pelastaa naisen päivän ja saada hänet hymyilemään niin että suupieliin sattuu. Laura Berman neuvoo, että nainen myös helposti kanavoi kehun eroottiseksi energiaksi: jos kehut häntä seksikkääksi, hän myös tuntee olevansa seksikäs.

3. Et anna hänen ilmaista itseään.

Joskus tunteiden purkaminen tekee hyvää itse kullekin: mielipahat saakin harteiltaan helposti vain kertomalla rehellisesti omista tuntemuksistaan ja kukapa muu olisikaan paras kuuntelija, kuin oma kumppani. Anna siis kumppanisi valittaa huolenaiheistaan, rikkimenneistä lempikengistään tai ilkeästä työtoveristaan ilman, että keskeytät hänet sanoen aiheen olevan jonninjoutava. Kuunnellessasi hänen huoliaan, nainen myös tuntee olonsa tuetuksi ja tärkeäksi.

Älä häiritse hänen paatostaan keskeyttämällä hänet tai yrittämällä antaa hänelle suoralta kädeltä tilanteeseen mielestäsi hyviä ratkaisuja, ellei nainen pyydä suoraan apua tai neuvojasi – ehkäpä nainen haluaa vain saada asian pois harteiltaan puhumalla aiheesta ja miettiä itse omat ratkaisunsa pattitilanteisiin tai arkisiin huoliin.

4. Et saa häntä tuntemaan itseään halutuksi.

Yllättävän moni nainen itse sortuu ajattelemaan itseään pelkästään esimerkiksi pienten lasten äitinä – ei niinkään seksuaalisena olentona. Toisin sanoen oman roolin muuntaminen kakkavaippojen kuningattaresta seksikkääksi viettelijättäreksi ei onnistu kovinkaan helposti. Siksi onkin tärkeää, että kumppani ottaa tästä myös vastuuta tai vaikkapa haasteen itselleen: lähetä naiselle seksikkäitä tekstiviestejä, kuiskuttele hänen korvaansa sulosanoja ja osta esimerkiksi seksikkäitä alusvaatteita: näin muistutat naiselle, että sinun silmissäsi nainen on seksuaalinen ja seksikäs.

5. Et auta häntä kotitöissä.

Jopa tutkimustulokset todistavat, että naisen tyytyväisyys linkittyy oleellisesti miehen osallisuuteen kotitöissä. Avioliiton, pariskunnan henkisen hyvinvoinnin sekä seksielämän kannalta olisikin ihanteellista, että kaikki kotityöt jaettaisiin tasan. Jos autat naista kotitöissä, yllättäen myös naisen seksuaaliset halut tuntuvat heräävän. Bermanin mukaan nainen tuntee olonsa arvostetuksi ja hänellä on myös enemmän aikaa ja energiaa viettää aikaa kanssasi, pulahtaa kylpyyn ja tuntea olonsa seksikkääksi ja halutuksi kainalossasi.

Lue myös:

6. Et puhu omista asioistasi kumppanille.

Parisuhteessa luottamus on äärimmäisen tärkeää. Siksi naisesta saattaa tuntua äärimmäisen pahalta, jos et ole valmis jakamaan omia tuntemuksiasi taikka omaa historiaasi hänen kanssaan. Nainen kokee, ettei hän ole luottamuksesi – näin myöskään rakkauden – arvoinen.

Laura Bermanin toinen vinkki on, että teidän tulee säilyttää omat mielenkiinnonkohteenne ja arvostaa niitä. Teillä molemmilla on omat harrastuksenne ja mielenkiinnonkohteenne, jotka tekevät teistä lumoavia ja tasapainoisia ihmisiä, olivat ne sitten vanhat amerikanraudat, Tarzan-sarjakuvat, staffordshirenbullterrierit tai korkokenkät. Älä luovu ystävistäsi tai omista harrastuksistasi kumppanisi takia – sinun uniikit mielenkiinnonkohteesi ovat tehneet sinusta mielenkiintoisen tapauksen jo aikoinaan.

7. Älä muutu hänen tyttökaverikseen.

Joskus nainen yrittää raahata miehensä mukanaan kaikkialle kynsisalongeista ja kenkäkaupoista aina tyttöjeniltoihin. Tarkoitusperät ovat yleensä puhtaasti hyvät: nainen haluaa viettää aikaansa miehensä kanssa. Laura Berman muistuttaa, että vaarana on, että seurustelusuhde muuttuu tätä myötä pikemminkin ystävyyssuhteeksi. Usuta naista hyväntahtoisesti nauttimaan omasta naiseudestaan yhdessä tyttökavereittensa kanssa; poissaolosi ei ole pahasta, vaan muistuttaa kumppaniasi siitä, että teidän yhteiset juttunne ovat sellaisia, mihin tyttökavereilla ole asiaa (esimerkiksi vaikkapa makuuhuoneen puolella!).

8. Et tee yhtään aloitteita.

Eroottinen ja varsin roisi romaani Fifty Shades on ollut äärimmäisen suosittu naisten keskuudessa. Naiset pitävät arvossa romaanin seksuaalista päähenkilöä Christian Greytä, koska hän on äärimmäisen pomottava ja itsevarma, joka ottaa ohjat omiin käsiinsä makuuhuoneen puolella antaen kumppaninsa vain nojata taaksepäin ja nauttia menosta ilman turhia pidättäytymisiä. Miehen ei tosielämässä kuitenkaan tarvitse hankkia heti ensitöikseen käsirautoja tai piiskaa (paitsi nainen toivoo sitä), mutta voit luoda saman tunnelman makuuhuoneeseenne olemalla määrätietoisempia ja itsevarmempi. Tee rohkeasti aloite ja tiedä, mitä haluat tehdä hänelle.

9. Et enää suutele häntä.

Näinkin simppeli asia voi olla äärimmäisen tärkeä! Suutelu on hyvin intiimiä, ja pelkkä kevytkin suudelma huulille viestittää seksuaalisesta energiasta, vaikka ette seksiä harrastaisikaan samana päivänä. Suutelu vahvistaa välillänne olevaa sidettänne.

Ota tavoitteeksesi suudella kumppaniasi vähintään kymmenen sekuntia per päivä, oli kyse sitten viattomasta suukosta tai kunnon kielisuudelmasta.

10. Et puolusta häntä.

Oli kyse sitten kasvatusmetodi tai töykeästi käyttäytyvä tarjoilija, nainen kaipaa mieheltään tukea ja turvantunnetta, joka kumpuaa siitä että mies tukee häntä käänteissä kuin käänteissä.

Miehen ei kuitenkaan tule muuttua alkeelliseksi ja räyhääväksi luolamieheksi: vain jo se, että käännyt kumppaniasi kohden ja sanot hänelle olevasi hänen puolellaan tai tukenaan, on äärimmäisen tärkeää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja