Terapeutti: Pidä parisuhteessa inventaariopäiviä

Parisuhde ja säännöllinen seksi kohentavat sekä miehen että naisen terveyttä. Seksuaaliterapeutti antaa näppärän vinkin suhteen kunnosta huolehtimiseen.

RFSU:n seksuaaliterapeutti Sari Mäki kehottaa kaikkia pitämään parisuhteissaan säännöllistä inventaariopäivää. Tietyin väliajoin olisi hyvä keskustella siitä, missä kohtaa suhteessa ollaan menossa.

– Silloin voisi keskustella siitä, mitä positiivista asioita suhteessa on, esittää toiveita siitä, mihin tahtoisi enemmän panostettavan ja arvioida mitä itse on tehnyt oikein tai väärin. Tulisiko vaikka kommunikoida tai antaa läheisyyttä enemmän. Jos et puhu, niin mistä toinen osapuoli tietää mitä tarkoitat ja haluat? Mäki kysyy.

Mäki sanoo kaikissa aiheen tiimoilta tehdyissä tutkimuksissa nousevan esille yhden asian: sekä miehet että naiset toivovat parisuhteeseen enemmän hellyyttä, läheisyyttä ja seksiä.

– Kun läheisyys, hellyys, ja hyvä kommunikaatio ovat osa suhdetta, yleensä myös seksiä on enemmän ja se on parempaa. Sen kautta voidaan kantaa sitä energiaa seksiä varten.

– Jos kumppanille ei puhuta, ja eikä olla hänestä kiinnostuneita, eikä suhteessa ole hellyyttä niin harvoin se seksikään on kauhean hyvää, Mäki huomauttaa.

Kuvat: Colourbox.com

Studio55.fi/Annimari Pasanen

Lue myös:

    Uusimmat