Poliisi keskeytti Virtain vesijettiampumisen tutkinnan – nyt osuman saanutta epäillään rikoksesta

Poliisi on keskeyttänyt Virtain vesijettiampumisen tutkinnan.

Viime heinäkuun tapauksessa poliisilla oli tietona, että Toisvedellä vesijetillä liikkunutta asianomistajaa olisi ammuttu vastaan tulleesta vesijetistä täysin yllättäen. Tietona oli myös, että tekijä olisi ollut asianomistajalle täysin tuntematon.

Yli 40-vuotias henkilö olikin saanut ampumahaavan käteensä, minkä jälkeen hän oli ajanut rantaan ja hänet kuljetettiin sairaalaan.

Nyt poliisi kertoo tiedotteessa, ettei asianomistajan kertomat tapahtumista vastaa tutkinnassa selvinneisiin seikkoihin.

– Tämän johdosta on kirjattu uusi rikosilmoitus, missä epäillään ammuttua henkilöä perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä, poliisi toteaa tiedotteessa.

Poliisi ei tarkenna, mistä perättömissä lausumissa on kyse.

Laaja-alaista tutkintaa

Poliisin mukaan asiasta tehtiin laaja-alaista tutkintaa 29. huhtikuuta asti. Esitutkinnassa on esimerkiksi lähetetty useita tutkinta-apupyyntöjä Pohjanmaan poliisilaitokselle kuulustelujen suorittamiseksi sekä erilaisia lausuntopyyntöjä Keskusrikospoliisin rikoslaboratoriolle.

– Esitutkinnassa ei ole saatu selvitettyä rikoksesta epäillyn henkilöllisyyttä, joten esitutkinta on päätetty keskeyttää toistaiseksi. Mikäli asiassa saadaan uutta lisäselvitystä, asian tutkinta voidaan avata uudelleen, poliisi kertoo.

Ampumiseen liittyvän esitutkinnan aloittamisesta tiedotetaan uudelleen, jos tapaus vielä avataan. Asianomistajan perättömiä lausuntoja koskevasta esitutkinnasta poliisi ei aio tiedottaa enempää.

Lue myös:

    Uusimmat