Nainen yritti kiristää yökerhossa tapaamaansa miestä keksityllä raiskaustarinalla – tuomittiin ehdolliseen

Helsingin hovioikeus on pitänyt voimassa parikymppisen naisen ehdollisen vankeustuomion jutussa, jossa tämä oikeuden mukaan yritti kiristää mieheltä rahaa keksityllä raiskaustarinalla. Kun mies ei suostunut maksamaan, nainen hälytti poliisit ja teki miehestä rikosilmoituksen.

Mies ja nainen olivat tavanneet samana iltana helsinkiläisessä yökerhossa, mistä he lähtivät miehen asunnolle. Siellä he kävivät vähissä vaatteissa sänkyyn, missä oli molempien kertoman mukaan koskettelua ja suutelua.

Miehen mukaan nainen oli vähän ajan kuluttua pompannut ylös sängystä, alkanut syyttää häntä raiskauksesta ja ryhtynyt vaatimaan 3 000:ta euroa. Mies oli ottanut puhelimensa ja alkanut kuvata naista.

Nainen "kylmäkiskoinen, laskelmoidun oloinen"

Miehen kuvaama yli 20 minuuttia kestävä video oli keskeinen todiste oikeudessa. Videolla nainen sanoo, että mies oli raiskannut hänet työntämällä sormet hänen peräaukkoonsa, ja vaatii mieheltä "kolme tonnia tilille, tai me nähdään oikeudessa". 

Nainen sanoo myös olevansa valmis viemään tapauksen julkisuuteen ja että raiskaustuomio tulisi seuraamaan miestä koko tämän uran.

Käräjäoikeuden mukaan naisen käyttäytyminen videolla oli kylmäkiskoista, itsevarmaa sekä laskelmoidun ja tarkoitushakuisen oloista.

– (Nainen) ei ollut hätääntynyt eikä hysteerinen tuolloin eikä myöskään kuunnellusta hätäkeskuspuhelusta päätellen. (Nainen) ei ollut vaikuttanut päihtyneeltä. Se, mitä (nainen) oli reilun 23 minuutin ajan yrittänyt (miehelle) sanoa, ei ole vaikuttanut olleen aitoa, spontaania suuttumusta siitä, että (naisen) seksuaalista itsemääräämisoikeutta oli (naisen) mielestä loukattu, eikä pyrkimystä saada (mies) tästä teosta vastuuseen sekä hakea (naiselle) oikeusturvaa, tuomiossa kirjoitettiin.

Tutkimuksissa naisella ei havaittu fyysisiä vammoja eikä hänen peräaukkonsa ympäristöstä tai peräsuolesta löytynyt miehen dna:ta.

Miestä epäiltiin yli vuoden

Käräjäoikeuden mukaan naisen kertoma siitä, että hän oli nukahtanut ja sitten havahtunut miehen sormiin peräaukossaan, oli siinä määrin epätodennäköinen, että se voitiin sulkea pois riittävällä varmuudella.

Oikeus katsoi olevan ilmeistä, että kyse oli naisen tietoisesti lavastamasta tilanteesta, jonka nimenomaisena motiivina oli ollut saada mies maksamaan hänelle perusteetta 3 000 euroa. Naisen rikosilmoituksen takia mies oli raiskauksesta epäiltynä yli vuoden, kunnes tutkinta lopetettiin.

Nainen tuomittiin käräjillä kiristyksen yrityksestä, väärästä ilmiannosta, kunnianloukkauksesta ja perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Hovioikeus katsoi torstaina antamassaan tuomiossa, ettei syytä käräjäoikeuden ratkaisun muuttamiseen ollut.

Lue myös:

    Uusimmat