Teoston ja YouTuben välinen riita meni tunteisiin somessa – lue hauskimmat kommentit!

Youtube-käyttäjät joutuivat pettymään torstaiaamuna, koska palvelu oli estänyt valtavan määrän musiikkia suomalaisilta katsojilta. Estettyjen videoiden joukossa oli niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin nimiä.

Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä Teoston viestintäjohtaja Jenni Pekkisen mukaan sisällöt ovat palaamassa Youtubeen piakkoin.

– Taustalla ovat pitkittyneet sopimusneuvottelut, minkä takia olemme tässä tilanteessa. Google on kuitenkin ilmoittanut meille, että he ovat palauttamassa sisällöt tämän tai huomisen päivän aikana. Itse odottaisin kuitenkin huomiseen, tämän kokoluokan sisältöjen palauttamisessa voi mennä hetki, Pekkinen rauhoittelee MTV:n haastattelussa. 

Sisältöjen katoaminen herätti runsaasti tunteita sosiaalisessa mediassa, eikä raivoltakaan vältytty. Twitterissä monet käyttäjät repivät aiheesta myös huumoria.

Osa kommentoijista kertoo huokaisevansa helpotuksesta, sillä heillä on tarvittavat materiaalit vanhoilla kunnon VHL-kaseteilla ja dvd-levyillä.

Etenkin Jean Sibeliuksen Finlandian sekä Maamme-laulun katoaminen itsenäisyyspäivän alla meni tunteisiin.

Eräs käyttäjä kertoo Teoston aiheuttavan hänelle kokonaisvaltaista päänsärkyä.

Youtuben algoritmeissa lienee myös parantamisen varaa, sillä palvelusta katosi myös suomalaisille rakas video jääkiekon MM-kisoista vuodelta 1995. 

Lue myös:

    Uusimmat