Mainos

Teollisuustuotanto kasvussa

Teollisuuden tuotanto oli huhtikuussa 4,7 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Tuotannon kasvua hidasti huhtikuussa paperiteollisuuden lakko.

Paperitehdas

Myös muun metalliteollisuuden tuotanto kasvoi huhtikuussa lähes 4 prosenttia eli saman verran kuin maaliskuussa. Kemianteollisuuden tuotanto lisääntyi huhtikuussa runsaat 6 prosenttia, kun se edellisessä kuussa laski 5,5 prosenttia. Maaliskuun tuotannon lasku johtui kemianteollisuuden lakosta. Muun tehdasteollisuuden tuotanto kasvoi lähes 2 prosenttia. Kasvu selittyy osittain rakennusaineteollisuuden ja huonekalujen valmistuksen tuotannon kasvulla.

Tehdasteollisuuden kapasiteetista oli huhtikuussa käytössä 81 prosenttia. Alhainen käyttöaste selittyy paperiteollisuuden lakolla. Massa- ja paperiteollisuuden käyttöaste oli vajaat 70 prosenttia, metalliteollisuuden 90 ja kemianteollisuuden 79 prosenttia. Muun tehdasteollisuuden käyttöaste oli 78 prosenttia. Suomen teollisuustuotanto kasvoi huhtikuussa kausitasoitettuna 8,8 prosenttia vuotta aiemmasta. Suomen kausipuhdistetuista luvuista on poistettu lakkojen vaikutukset. Yhdysvalloissa tuotanto oli OECD:n kausitasoitettujen sarjojen mukaan 6,1 prosenttia edellisvuotista suurempi. Japanissa kasvu oli 7,3 ja Saksassa 6,1 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.