Mainos

Telia: Ruotsin umts-lupien jaossa virheitä

Ruotsin valtiollisen teleyhtiö Telian mielestä Ruotsin umts-lupien jaossa poikettiin paikallisen telelain määräyksistä. Telia vaatiikin lääninoikeutta jäädyttämään luparatkaisun, kunnes Telian asiasta tekemä valitus on käsitelty.

Ruotsin posti- ja telehallitus päätti joulukuussa, että kolmannen sukupolven matkapuhelinverkon toimiluvat menevät ruotsalaisille Tele 2:lle ja Europolitanille sekä HI3G-yhtiölle ja Orange-konsortiolle. Telia jäi kaikkien yllätykseksi rannalle ja ilmoitti heti valittavansa ratkaisusta.

Wap

Telian mukaan posti- ja telehallitus teki lupahakemusten käsittelyssä selviä, muodollisia virheitä ja poikenneen telelain keskeisistä periaatteista. Telian mielestä telehallitus viittasi kintaalla mm. lain vaatimukseen, jonka mukaan yksityishenkilöiden ja viranomaisten on saatava teleyhteydet käyttöönsä yhteiskuntataloudellisesti halvimmalla mahdollisella tavalla. Ruotsissa luvat myönnettiin ns. kauneuskilpailun perusteella. Telian mukaan kaikki neljä luvansaajaa ovat jo keskustelleet Telian kanssa mahdollisesta yhteistyöstä.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.