Televisiomaksu nousee vuoden alusta

Televisiomaksu nousee jälleen ensi vuoden alusta.

Ensi vuoden alusta lähtien televisiomaksu kahdeltatoista kuukaudelta on 193,95 euroa. Korotus on 3,9 prosenttia. Edellisen kerran televisiomaksu nousi tämän vuoden alussa.

Valtioneuvosto antoi tänään uuden asetuksen televisiomaksuista. Korotus perustuu parlamentaarisen työryhmän pari vuotta sitten esittämään kokonaisratkaisuun, jolla pyritään turvaamaan Yleisradion rahoitus lähivuosina.

Korotus on työryhmän mielestä tarpeen, jotta Yleisradio pystyisi täyttämään sille säädetyt julkisen palvelun tehtävät. Tämän kokonaisratkaisun mukaisesti maksua korotetaan vuosittain. Pohjana on kuluttajahintojen nousu eli inflaatio. Sen päälle pannaan vielä yksi prosenttiyksikkö analogisten ja digitaalisten lähetysten päällekkäisten kustannusten kattamiseksi ja sisältöpalvelun kehittämiseksi.

Kustannusten nousua arvioitaessa on otettu huomioon henkilöstö- ja muiden sopimusperusteisten kulujen nousu. Nämä kulut ovat yli puolet Yleisradion käyttömenoista.

Vanhaan tapaan televisiomaksu maksetaan joko kolmen, kuuden tai kahdentoista kuukauden erissä. Kolmen kuukauden hinta on vuoden alusta 49,35 euroa eli 1,85 euroa nykyistä korkeampi. Kuuden kuukauden maksu on 97,60 euroa. Korotusta on 3,70 euroa. Vuoden maksu nousee 7,35 euroa 193,95 euroon.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja