Teknologiajätti Meta haastettu oikeuteen: "Facebook ja Instagram seuraavat luvatta iPhone-käyttäjiä"

Teknologiajätti Metan syytetään seuraavan Facebookin ja Instagramin käyttäjiä sovellusten sisäisen selaimen avulla.

Teknologiajätti Meta on haastettu oikeuteen Yhdysvaltojen San Franciscossa. Yhtiötä syytetään iPhone-käyttäjien luvattomasta seuraamisesta ja tietojen keräämisestä Instagramin ja Facebookin sovellusten kautta, kirjoittaa The Register .

Oikeuskanteen mukaan Metan sovellukset käyttävät omaa sisäistä selaintaan, joka tunnetaan nimellä WKWebView. Se ujuttaa mukaan käyttäjien dataa keräävää JavaScript-koodia. Kerääminen ei onnistuisi, mikäli sovellukset käyttäisivät iPhonen oletusselainta linkkien avaamiseen.

Kanne perustuu turvallisuustutkija Felix Krausen löydöksiin WKWebViewin mahdollisuuksista hyödyntää sitä ihmisten seuraamiseen ja yksityisyyden rikkomiseen.

– Kun käyttäjä klikkaa linkkiä Facebook-sovelluksessa, Meta ohjaa heidät oletusselaimen sijasta automaattisesti sovelluksen sisäiseen selaimeen, jota se tarkkailee. Käyttäjille ei kerrota, että näin tapahtuu tai että heitä seurataan, kanteessa kirjoitetaan.

Tämän jälkeen Meta väitetysti kerää ja tarkkailee selaimessa näkyvää dataa, kuten henkilötietoja, terveystietoja, kirjoitusta ja muuta arkaluontoista tietoa.

Kun Krausen löydöksistä kerrottiin Metalle viime kuussa, yhtiö korosti sen koodin syöttämisen ja toiminnan kunnioittavan käyttäjien yksityisyyttä.

– Koodi antaa meidän kerätä dataa ennen kuin sitä käytetään kohdennettuun mainontaan tai mittaamistarkoituksiin, Metan tiedottaja sanoi viime kuussa. Myös Metan viestintäjohtaja Andy Stone toisti samankaltaista viestiä Twitterissä. Hänen mukaansa Krausen väitteet vääristelevät sovelluksen sisäisen selaimen toimintaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja