Teknologia mullistaa terveydenhuoltoa: toimenpiteet siirtyvät terveyskeskuksista koteihin – tavoitteena parempi hoito

9:16

Suomi on terveysteknologian huippumaa: ala työllistää jo kymmenentuhatta ihmistä ja vienti liikkuu monessa miljardissa. Huomenta Suomessa keskusteltiin torstaiaamuna siitä, millaiset markkinat ovat ja mihin teknologialla pyritään.

Uusi teknologia on mahdollistanut esimerkiksi jo Pohjoismaiden ensimmäisen kasvojen siirron ja kasvojen osien 3D-tulostamista, tulevaisuudessa mahdollista on vaikka silmien värin muokkaaminen.

– Terveysteknologia tulee muuttamaan tätä pelikenttää ihan täysin. Se tarkoittaa sitä, että niitä asioita, joita tehdään yliopisto- ja keskussairaaloissa, tullaan tekemään terveyskeskuksissa. Asioita, joita tehdään terveyskeskuksissa, tullaan tekemään kotona, kertoo Bone Indexin toimitusjohtaja Ossi Riekkinen.

Nykyisin teknologia voidaan viedä jo lähemmäs ihmistä. Esimerkiksi magneettikuvauksia voi saada tien päällä rekassa. Korkeista kustannuksista huolimatta hyödyt nousevat kuluja suuremmiksi.

Katso yllä olevalta videolta, miten magneettikuvaus onnistuu rekassa ja mitä hyötyjä siitä on!

– Potilaan kannalta paras ratkaisu on se, että hän saisi mahdollisimman helposti tarvittavat toimenpiteet, Riekkinen sanoo.

– Kaikki yritykset tavoittelevat kuitenkin sitä, että ihminen, se potilas saa parempaa hoitoa. On se sitten pidempää eliniänodotetta tai muuten hyvää, onnellista elämää, kiteyttää Terveysteknologian liiton toimitusjohtaja Saara Hassinen.

Mikä on juuri Suomen vahvuus terveysteknologiassa? Katso vastaus alla olevalta videolta!

6:25

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja