Teknavi Pariisissa: Piristynyt Hyundai hakee nostetta i20-mallilla

Kun Teknavi vieraili helmikuussa Geneven autonäyttelyssä, olivat Hyundain Suomi-uutiset vähissä. Niukassa ovat olleet sen jälkeen Hyundain ilonaiheet Suomessakin, kun katsoo myyntitilastoja. Nyt korealaismerkin leirissä uskotaan kuitenkin parempaan huomiseen.

Hyundai väänteli ja positioi monen mallin hinnat uusiksi loppukeväästä, minkä jälkeen myyntiluvut ovat hiipineet ylöspäin. Ja mikä tärkeintä: Pariisin autonäyttelyssä näytillä oli uusi syömähammas. i20-malli on tärkeä uutuus merkille.

Hyundain Suomen toimitusjohtaja Teemu Juntunen, Hyundain näyttelytähti on uusi i20. Mitä maahantuoja odottaa uutuudelta?
– Pitäisi vähintään pitää positio, joka on saavutettu aiemmilla i20-malleilla. Parhammillaan olemme päässeet kymmenen prosentin osuuteen kyseisessä segmentissä, Juntunen kommentoi.

– Tämä on täysin uusi malli, ei facelift. Mukavuutta on huomattavasti enemmän kuin aikaisemmassa versiossa. Auto on paremmin varusteltu ja muotoilultaan noudattaa Hyundain uutta linjaa. Lisäksi se on myös kasvanut hieman kokoa. Voi sopia perheen ykkösautoksikin.

Kuinka suuressa osassa Hyundain Euroopassa sijaitseva tuotekehitysosasto on ollut tämän auton kehityksessä?
– Turkissa se valmistetaan. Täysin Eurooppaan muotoiltu ja myös Euroopassa suunniteltu auto.

Suomeen i20 lanseerataan maalis-huhtikuussa 2015.

Teksti: Jussi Ojala, Pariisi

Lue myös:

    Uusimmat