Teknavi Koreassa: LG:n rullattava tv-näyttö tulee vuonna 2017

LG valmistelee parhaillaan rullattavien oled-näyttöjen tuomista markkinoille. LG:n Korean Design Centerin johtaja Kangheui Cha kertoo Teknaville, että rullanäytön tekniikka on jo todettu toimivaksi.

- Teknisesti olemme edistyneet paljon. Olemme havainneet, että tekniikka toimii, mutta vielä menee aikaa kunnes näyttöjen kuluttajahinta on kohdallaan.

Chan mukaan rullattava näyttö on markkinoilla muutaman vuoden kuluttua. Sitä ennen LG tuo markkinoille joustavan yli 70-tuumaisen televisionäytön.

Rullattavien tv-näyttöjen haasteena on koko. Näytöistä ei pystytä vielä valmistamaan riittävän isoja, jotta ne kiinnostaisivat riittävän isoa osaa kuluttajista. Toinen haaste on näyttöjen kestävyys.

Chan mukaan rullanäyttö tuo kokonaan uusia mahdollisuuksia kodin sisustamiseen. Näyttö voidaan rullata näkyviin haluttaessa, eli sen saa piiloon kun televisiota ei katsota. Rullanäyttö on erittäin ohut, minkä takia se voi rikkoutua helposti.

LG kehittää parhaillaan myös läpinäkyviä tv-näyttöjä. Cha kertoo Teknaville, että näyttöjen läpinäkyvyyden taso on saatu tällä hetkellä noin 50 prosenttiin. Tämän takia näytöt eivät vielä tällä hetkellä sovellu kotikäyttöön.

Lue myös:

    Uusimmat