Tekisikö mieli hoitaa ero tekstiviestillä? Asiantuntijat paljastavat neljä tilannetta, jolloin se on hyväksyttävää

Eroaminen tuntuu aina kamalalta, mutta toinen kannattaa silti kohdata kasvokkain. Asiantuntijat paljastavat kuitenkin neljä tilannetta, joissa eroaminen viestitse on hyväksyttävää – ja jopa kasvokkain tapahtuvaa eroa parempi vaihtoehto.

Älypuhelimista on tullut hyvin tärkeä kommunikoinnin muoto. Lähes kaiken lääkäriajan varaamisesta ruokaostoksiin voi nykyisin tehdä internetin välityksellä ilman kasvokontaktia, ja siitä on tullut hyväksyttävää. Mutta onko koskaan ok jättää toista tekstiviestillä?

– Eroamista tekstiviestillä on paheksuttu, koska se tuntuu todella vilpilliseltä ja persoonattomalta, sanoo psykologi Wyatt Fisher.

– On helppoa tulkita tekstiviestejä väärin, koska nonverbaalinen viestintä puuttuu. Siksi on vaikeampaa ottaa ero vastaan tällä tavalla, koska se usein jättää monia kysymyksiä vastaamatta, hän jatkaa.

Viestillä jättäminen voi tuntua epäkunnioittavalta ja välinpitämättömältä. Psykiatri ja psykoanalyytikko Grant H. Brenner ja deittailuneuvoja Lori Salkin ovat sitä mieltä, että joissakin tilanteissa viestillä jättäminen on hyväksyttävää. Mutta missä tilanteissa? Asiantuntijat kertovat, me listasimme!

1. Kun hädin tuskin tunnette toisenne

Jos toisen on nähnyt vasta muutaman kerran, ei itsestä välttämättä edes tunnu, että kyseessä olisi ero. Toiselle on kuitenkin hyvä kertoa, jos hänestä ei ole kiinnostunut, ja silloin tekstiviestin laittaminen on suorastaan kohteliaisuus. Kasvokkain tapaaminen voisi saada toisen odotukset korkealle ja erokeskustelu voisi olla kiusallista ja hankalaa, kun ei ole oikeastaan mitään sanottavaa.

Asiantuntijat kehottavat erotessa ystävällisyyteen, myös tekstiviestillä. Varsinkin, jos alun perin toinen ystävä on esitellyt deitin, ei kannata polttaa siltoja olemalla epäystävällinen.

2. Kun tunne on molemminpuolinen

Jotkut treffit ovat vain selvästi molempien mielestä huonot tai epäkiinnostavat, ja molemmat ovat varmoja, ettei seuraavia tule. Tällöin viestin lähettäminen on asiantuntijoiden mukaan hyväksyttävää.

Yhteisymmärryksessä tapahtuvat erot eivät kuitenkaan koske vain deittailun aloittaneita. Vaikka pari olisi tapaillut pitempään, mutta romantiikka on kuivunut kasaan tai molemmat välttelevät toisiaan kuin ruttoa, voi yksinkertainen eroviesti olla helpotus.

3. Kun et voi luottaa, että pystyt jättämään hänet

Olet yrittänyt eroa monta kertaa, mutta toinen saa joka kerta aneltua sinut vielä yrittämään? Ero ei ehkä onnistu läheisriippuvaisten taipumusten ansiosta, mutta myös toisen seksuaalinen vetovoima tai toisen käskyttävä luonne voivat tehdä kasvokkain eroamisesta mahdotonta.

Jos kasvokkain eroa ei saa hoidettua, on parempi hoitaa asia näkemättä toista. Tekstiviesti käy!

4. Kun et voi luottaa häneen

Asiantuntijoiden mukaan tekstiviestillä jättäminen voi olla ainoa oikea ratkaisu, jos ei voi luottaa toiseen ihmiseen, koska hän on aikaisemmin pahoinpidellyt toista henkisesti tai fyysisesti ja nyt itse pelkää oman turvallisuutensa puolesta.

Vaarallisesta tai myrkyllisestä kumppanista kannattaa hankkiutua eroon niin pian kuin se on mahdollista.

Lähde: Elite Daily

***

4:22

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja