"Teki hyvää Rukaa ajatellen" – dominantilla Iivo Niskasella oli varaa kaatua ja löysäillä

Lahdessa 15 kilometrin maailmanmestaruutta juhlinut Iivo Niskanen kaipaa hiihtoonsa vielä terävyyttä, kun maastohiihdon maailmancupin alkuun on vajaa viikko. Silti Niskanen oli omaa luokkaansa Rovaniemellä Suomen cupin perinteisen hiihtotavan kilpailussa.

MAINOS

Hiihtolajien maailmancupit
C Morella!

C More näyttää kauden aikana yli 160 suoraa lähetystä hiihdon, alppihiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn mc-kisoista. 

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Maailmancup alkaa Kuusamossa ensi viikolla kolmen kilpailun minikiertueella, jonka avausetappi sprintti on Niskaselle haastavin.

– Rukalla on miellyttävä maasto. Yritän päästä jatkoon perjantain sprintissä, Niskanen suunnitteli.

Vuokatti Ski Team Kainuuta edustava Niskanen jätti Rovaniemellä toiseksi sijoittunutta Jämin Jänteen Ristomatti Hakolaa lähes puoli minuuttia yhdeksän kilometrin matkalla. Ero oli valtava, vaikka Niskanen ei kokenut olevansa parhaimmillaan.

– Ei ollut lentoa. Latu oli aika helppo, Niskanen tiivisti urakkansa.

Hän ei selvinnyt Ounasvaaralla ongelmitta. Niskanen kaatui ensimmäisellä kierroksella, minkä jälkeen hänen piti hieman löysäillä.

Niskanen starttaa sunnuntain takaa-ajoon kauan ennen seuraavia. Perinteisellä hiihtotavalla hän on maailman eliittiä, mutta sunnuntain kisa tarjoaa saumat testata vapaan hiihtotavan kehittymistä. Harjoituskauden painotus on ollut vapaassa, jolla Niskanen haluaa myös kärkikaartiin.

– Ne (hiihtotavat) ovat nyt lähempänä toisiaan, mutta uskon, että tämän päivän kisa teki hyvää Rukaa ajatellen, Niskanen ennakoi.

Hakola ja kolmanneksi sijoittunut Kouvolan Hiihtoseuran Lauri Vuorinen kuuluvat sprinttimaajoukkueeseen. Hakola ilmoitti suorasukaisesti lähtevänsä hakemaan voittoa Rukalta.

– Sitä ennen ohjelmassa on kevyttä lenkkeilyä ja palauttelua, Hakola kertoi ja aikoi jättää Suomen cupin sunnuntain startin väliin.

Samaan ratkaisuun päätyi Vuorinen.

Miesten kisasta puuttuivat muun muassa Rukalla kautensa aloittava Matti Heikkinen ja varvasmurtumaa poteva Lari Lehtonen. Naisten viime kauden kotimainen ykkösnimi Krista Pärmäkoski jäi pois Rovaniemeltä lievän flunssan takia.

Monosen vire viime vuotta edellä

Naisten kuudella kilometrillä Laura Monosen voitto irtosi seitsemän sekunnin turvin ennen kilpailukautensa avannutta Kerttu Niskasta. Mononen oli iloinen, että jaksoi tehdä töitä kunnolla koko matkan ajan.

– Hiihtoni oli parempaa kuin vuosi sitten. Meno tuntui alusta asti kilpahiihdolta, Mononen vertasi edelliskauteen.

Kerttu Niskasella sen sijaan oli vaikeampaa.

– Ihan hirveältä se tuntui. Parempaa odotin. Takana on vasta pari kovempaa treeniä, Niskanen kuvasi.

Kolmanneksi 12,9 sekunnin erolla Monoseen hiihtänyt Aino-Kaisa Saarinen kertoi joutuneensa rauhoittelemaan hiihtoaan.

– Sain muistutella itseäni keskittymisestä liukuun. Hyvään suuntaan tässä ollaan menossa, Saarinen näki. 

Lue myös:

    Uusimmat