Tekeekö totaalinen dominointi Kalle Rovanperästä maailmanmestarin jo elokuussa? Näin se tapahtuu

Kalle Rovanperällä on saumat varmistaa rallin maailmanmestaruus jo elokuun lopussa Belgiassa.

Rallin MM-sarjaa on ajettu seitsemän osakilpailua. Suomen Kalle Rovanperä on suorastaan dominoinut kuluvaa kautta. Peräti viisi kilpailua on päättynyt Rovanperän voittoon. Kaikkiaan kauteen kuuluu 13 osakilpailua.

Ennen 4. elokuuta alkavaa Jyväskylän MM-rallia mestaruustaistossa tilanne on jo turvallisen tuntuisesti Rovanperän eduksi. 

Rovanperä on kerännyt tähän mennessä 175 pistettä. Etumatka 92 pisteellä toisena olevaan Thierry Neuvilleen on jo 83 pistettä. Britti Elfyn Evans on kolmantena 79 pisteellä.

Juttu jatkuu pistetaulukon alla.

Kuljettajien MM-tilanne (7/13 rallin jälkeen):

Sija

Kuski

Talli

Pisteet

1.

Kalle Rovanperä

Toyota

175

2.

Thierry Neuville

Hyundai

92

3.

Elfyn Evans

Toyota

79

4.

Ott Tänak

Hyundai

77

5.

Takamoto Katsuta

Toyota

73

6.

Craig Breen

Ford

60

7.

Sebastien Loeb

Ford

35

8.

Sebastien Ogier

Toyota

34

9.

Dani Sordo

Hyundai

34

10.

Gus Greensmith

Ford

28

Näin Rovanperä juhlii jo elokuun lopussa

Rovanperällä on mahdollisuus varmistaa maailmanmestaruus jo Belgian MM-rallissa 18.8 - 21.8. Tähän temppuun vaaditaan kuitenkin suotuisa tulos Jyväskylästä verrattuna Neuvilleen:

Piste-eron ollessa ennen Suomen MM-rallia nyt 83 Rovanperän hyväksi, tarvitsee suomalainen Jyväskylästä seitsemän pistettä enemmän kuin Neuville. Tässä tilanteessa ero kasvaisi 90 pisteeseen, kun kilpailuja on jäljellä viisi kappaletta. Mestaruus olisi näin ollen katkolla jo Neuvillen kotikisassa.

Rovanperän maailmanmestaruus varmistuisi Belgiassa, mikäli hän nappaisi täydet 30 tarjolla olevaa pistettä. Kokonaiskisasta voitolla saa 25 pistettä, ja Power Stagen nopeimmasta ajasta viisi.

Tässä tapauksessa Neuville ei saisi kerätä kotikilpailussaan pistettäkään.

Vaikka belgialainen voittaisi täysin pistein viimeiset viisi kilpailua, ja Rovanperä ei saisi niissä pisteen pistettä, päätyisi kaksikko tasatilanteeseen. Tällöin Rovanperällä olisi skenaarion mukaan kuusi voittoa ja Neuvillella viisi. Tasatilanteessa osakilpailuvoittojen määrä ratkaisee mestarin.

Oman lusikkansa mestaruustaisteluun työntävät vielä ainakin teoreettisesti myös Elfyn Evans ja virolainen Ott Tänak. Rovanperän etumatka ennen Jyväskylää on Evansiin 96 ja Tänakiin 98 pistettä. Kaksikolla on vielä mahdollisuudet tärvellä mestaruudenvalvojaiset Belgiassa ja koko kaudenkin osalta. 

Belgian MM-rallissa maailmanmestaruus on katkolla Kalle Rovanperälle, jos ensin Jyväskylässä...

...suomalainen saa seitsemän pistettä enemmän kuin Thierry Neuville.

...Elfyn Evans ei saa yli kuutta pistettä suomalaista enemmän.

...Ott Tänak ei saa yli kahdeksaa pistettä suomalaista enemmän.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat