Teinipojan drag-esitys kiellettiin – syvästi järkyttynyt Bailey-poika: "He eivät hyväksy minua sellaisena kuin olen"

5:37

Koulu kielsi 14-vuotiasta Lewis Baileya esittämästä drag-artistia koulun kykynäytöksessä. Rehtorin mukaan se ei ole pojan eikä yleisön ikään nähden sopivaa. Lewisin mukaan kyse on siitä, että häntä ei hyväksytä sellaisena kuin hän on.

Yllä olevalla videolla Jaana Pirskanen kertoo ajatuksia drag-meikin takaa.

Kun opettajat kielsivät 14-vuotiasta Lewis Baileyta esittämästä drag-showtaan koulun kykynäytöksessä, poika järkyttyi syvästi.

Lewis oli aikonut esittää poplaulusikermän ja oli harjoitellut siitä lähtien, kun ilmoittautui kisaan kolme viikkoa sitten. Hän oli aikonut esiintyä korkokengissä, mekossa, kukkatopissa ja pitkässä harmaassa peruukissa, kertoo Daily Mail

Opettaja kuitenkin kertoi hänelle, ettei hän voi esiintyä. Kielto tuli vain päivää ennen kisaa ja hän oli harjoitellut tanssiesitystä viikkotolkulla, kertoo muuan muassa Metro-lehti.

– Yksi opettajista sanoi, että hän ei voi enää tehdä tuota, koska lain mukaan alle 18-vuotias ei voi osallistua drag-kilpailuihin, kertoo pojan äiti Natalie

Lewisin ja hänen perheensä mukaan väite ei pidä paikkansa. Heidän mukaansa kiellolla halutaan vain estää poikaa jatkamasta toimintaansa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Koulun näkemys

Dudleyssa sijaitsevan Castle High School and Visual Arts Collegen rehtori Michelle King kertoo koulun arvostavan monimuotoisuutta.

Kingin mukaan Lewisin esitystä ei pidetty ikään nähden sopivana pojalle itselleen eikä yleisöllle. Koulu pitää sopimattomana sitä, että nuori näyttelee drag-artistia.

– Käsitimme, että Lewis halusi esiintyä kuin Ru Paul, jonka esitykset tyypillisesti sisältävät rajua kielenkäyttöä ja seksiin liittyvää vihjailua, King kommentoi Daily Mailille.

Kingin mukaan poika olisi saanut kuitenkin laulaa ja pukeutua, miten haluaa. Raja meni kuitenkin drag-showssa.

Kingin mukaan päätös tehtiin päivää ennen esitystä, kun opettajat saivat kuulla, millainen esitys kokonaisuudessaan tulisi olemaan.

– Kunnioitamme imitoinnin pitkää perinnettä teatterissa, mutta tämä esitys ei liity siihen, King kommentoi Daily Mailille.

Poika ja äiti eri mieltä

Lewis ei purematta niele koulun näkemystä.

– He väittävät sen olevan laitonta, mutta minun mielestäni oikea syy on se, että he eivät hyväksy minua sellaisena kuin olen, avoimesti homoseksuaali Lewis kertoo.

– Olen surullinen ja hämmentynyt. Kaiken panostukseni jälkeen tämä osui syvästi itsetuntooni, Lewis kertoo.

Pojan äiti Natalie on samoilla linjoilla. Naisen mukaan päätös romutti pojan itsetunnon maan tasalle.

– Koulu on nyt tuomitseva. Mikään laki ei kiellä esittämästä naista ja tanssimasta. Emme löytäneet mistään tällaista kieltoa ja joka tapauksessa kyseessä on koulun taitonäytös eikä oikea kilpailu, nainen toteaa Metro-lehdelle.

Natalie uskoo kiellon takana olevan muista syitä.

– Koulu on hyvin monikulttuurinen. Uskon, että koulu pelkää joidenkin vanhempien suuttuvan esityksestä. Jokaisen pitäisi kuitenkin saada tehdä mitä haluavat ja olla sellaisia kuin haluavat, nainen miettii.

RuPaulin show innoitti poikaa

Lewis inspiroitui katsottuaan suosittua amerikkalaista RuPaul’s Drag Race -tv-sarjaa, jolla lahjakkaat drag queen -artistit kilpailevat suuresta rahapalkinnosta.

Lewis tuli vuosi sitten ulos kaapista äidilleen ja isäpuolelleen Dale Griffithsille. Natalien mukaan tämä uusi harrastus on kohottanut valtavasti pojan itsetuntoa.

Natalien mukaan harrastus - imitointi ja meikkaus - on tuonut ujon pojan ulos kuorestaan.

Äidin mukaan pojan esityksellä ei ole kiroilua tai roisia käytöstä. Pojan oli vain tarkoitus tanssia naiseksi pukeutuneena.

Koulun pääopettaja oli kysynyt Natalielta, aikoiko hän ottaa Lewisin pois koulusta tämän takia.

– Sanoin ei. Miksi hänen pitäisi jäädä väliin opetuksesta toisten näkemysten vuoksi, äiti toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja