Hoitoalan työriitaan sovintoehdotus: Sisällöstä ei kerrota julkisuuteen

Kotihoidon työntekijät sinnittelevät kiireen ja ylitöiden keskellä 7:02
Kotihoidon työntekijät sinnittelevät kiireen ja ylitöiden keskellä

Valtakunnansovittelija on antanut sovintoehdotuksen Tehyn, Superin ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n työriitaan, Tehy ja Super kertovat.

Järjestöt käsittelevät ehdotusta. Vastaukset tulee antaa huomenna klo 18.

Järjestöjen mukaan sovintoehdotuksen sisällöstä ei kerrota julkisuuteen ennen kuin osapuolet ovat antaneet vastauksensa.

Neuvotteluja hoitajaliittojen ja työnantajajärjestön välillä on käyty tällä viikolla tiistaina, perjantaina sekä tänään sunnuntaina.

Pitkä ja monivaiheinen sovittelu

Neuvotteluja hoitajaliittojen ja työnantajajärjestön välillä on käyty keväästä lähtien.

Keskeinen kiistakysymys tahojen välillä on ollut raha. Hoitajaliitot ovat tavoitelleet monivuotista palkkaohjelmaa, jota työnantajapuoli on pitänyt liian kalliina.

Valtakunnansovittelija Anu Sajavaara kertoi syyskuun puolivälissä, että tuolloin käydyissä neuvotteluissa on nähty edistystä muilta osin, mutta palkkakysymykset hiertävät osapuolten välillä yhä.

– Esimerkiksi työoloja koskevissa asioissa on tapahtunut selkeää edistystä. Palkkakysymyksissä osapuolet ovat vielä hyvinkin kaukana toisistaan, Sajavaara sanoi tuolloin.

Työriitaa on keväästä lähtien yritetty ratkoa ensin silloisen valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan, sitten työriitaa ratkomaan määrätyn sovittelulautakunnan ja nyttemmin uuden valtakunnansovittelijan Anu Sajavaaran johdolla.

Lue myös:

    Uusimmat