Tehtävistään kovien syytösten saattelemana eronneen Miss USA:n tilalle kruunattiin uusi missi

Miss USA -organisaatiossa kuohuu.

Tehtävistään eronneen Miss USA:n Noelia Voigtin tilalle on kruunattu uusi missi. Miss USA -organisaatio ilmoitti hiljattain, että viime vuoden Miss USA -kilpailun ensimmäinen perintöprinsessa sekä Miss Hawaii USA Savannah Gankiewicz on ottanut tehtävästään eronneen Voigtin paikan Miss USA:na.

Voigt erosi tehtävistään mielenterveyssyihin sekä kilpailijoiden huonoon kohteluun vedoten. 

– Tuen täysin ja kunnioitan Noelian päätöstä erota tehtävästä, ja osoitan solidaarisuutta mielenterveystietoisuuden puolesta. Otan kruunun vastaan tietäen, että kannattajani, perheeni, ystäväni ja Havaijin ihmiset ovat kannustaneet minua koko tämän matkan ajan, Gankiewicz sanoi tiedotteessa.

NBC News kertoo, että Voigt syytti eroamiskirjeessään Miss USA -organisaatiossa vallitsevan toksinen työilmapiiri. Kirjeessään Voigt myös sanoi, että Miss USA:n johtaja Laylah Rose epäonnistui kommunikoinnissa ja oli kylmä sekä tarpeettoman aggressiivinen.

NBC Newsin mukaan Voigt kertoi kirjeessään myös väitetystä seksuaalisesta häirinnästä, jota hän oli kohdannut. Voigtin mukaan Rose oli sanonut, etteivät he voi estää ihmisiä sanomasta haluamiaan asioita, ja että asia on valitettavasti osa Voigtin roolia julkisuudenhenkilönä.

– Kunnioitamme ja tuemme Noelian päätöstä erota tehtävistään. Tittelinhaltijoidemme hyvinvointi on etusijalla, ja ymmärrämme hänen tarpeensa priorisoida itseään tällä hetkellä, Miss USA:n tiedotteessa sanotaan.

Muutama päivä sen jälkeen, kun Voigt oli luopunut kruunustaan, myös Miss Teen USA -voittaja UmaSofia Srivastava ilmoitti eroavansa tehtävistään. Hän perusteli päätöstään sillä, etteivät hänen henkilökohtaiset arvonsa enää vastaa täysin suuntaa, jonne organisaatio on menossa.

Lähteet: Huffpost, NBC News

Lue myös:

    Uusimmat