Tehovalvonnan tulos: Lähes 50 jäi kiinni huumerikoksista Seinäjoella viikonloppuna – poliisin syynissä hiphop-festivaali

Poliisi kirjasi kahden päivän aikana lähes 50 huumausaineisiin liittyvää rikosta Seinäjoella, tiedottaa Pohjanmaan poliisilaitos.

Poliisi suoritti tehostettua huumausainevalvontaa Seinäjoki Hiphop Festival -yleisötilaisuudessa ja tilaisuuden lähialueilla Seinäjoella perjantaina ja lauantaina. 

Valvonnassa paljastui 38 huumerikosta, joista 34 oli huumausaineen käyttörikoksia ja 4 huumausainerikoksia. Kaksi alaikäistä jäi kiinni huumeiden käytöstä. 

Takavarikkoon jäi kannabista, amfetamiinia, MDMA:ta, ekstaasia, LSD-lappuja sekä erilaisia huumausaineeksi luokiteltuja lääkkeitä.

Yleisötilaisuuden läheisyydestä tavattiin kolme henkilöauton kuljettajaa, joiden epäillään käyttäneen huumausaineita ennen ajoa tai ajon aikana. Yhtä henkilöauton kuljettajaa epäillään myös törkeästä rattijuopumuksesta.

Viikonlopun aikana muualta Seinäjoen keskustan alueelta paljastui myös epäiltyä huumekauppaa sekä muutama huumeratti.

Huumausainerikosten määrä moninkertainen

Huumausainerikosten määrä Seinäjoella on ollut moninkertainen verrattuna normaaliin viikonloppuun.

– Kyllähän se on ihan selvä asia, että mitä enemmän valvontaan panostetaan, sitä enemmän saadaan myös tulosta ja se näkyy tilastoissa, Pohjanmaan poliisin tilannekeskuksen yleisjohtaja komisario Pauli Latvanen kertoo STT:lle.

– Tuo kyseinen tapahtuma on ollut poliisin näkökulmasta aiempinakin vuosina ongelmatapahtuma, ja sen vuoksi siihen on kiinnitetty erityistä huomiota tuossa huumausainevalvonnassa.

Latvasen mukaan tavanomaisena viikonloppuna huumausainerikoksia on viitisen kappaletta.

– Se mitä tiedotteessa eriteltiinkin, että muualla keskustassa oli viisi tapausta, niin se on se tavanomainen määrä Seinäjoella.

Juttua päivitetty 8.9.2019 kello 10:37.

Lue myös:

    Uusimmat