Teholta päässyt Niki Lauda toipuu – lääkäri vertasi formula-auton korjaamiseen

Hengenvaarassa ollut Mercedeksen tallipäällikkö Niki Lauda pääsi tällä viikolla pois sairaalasta. Hänen lääkärinsä on vakuuttunut, että Lauda toipuisi vielä työkuntoon.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Meksikon GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 17.55 ja 21.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 17.55, aika-ajo klo 20.55
Sunnuntai: Meksikon GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Lauda sairastui kesällä vakavasti. Hänelle tehtiin keuhkojensiirtoleikkaus.

Toipuminen on edennyt kuitenkin hyvin. Laudan lääkäri Walter Klepetko vertasikin Laudan kuntouttamista humoristisesti formula-auton korjaamiseen.

– Moottori rullaa jälleen, mutta nyt täytyy työstää vielä runkoa, hän sanoi Bildin mukaan.

On jo spekuloitu, että Lauda palaisi Mercedeksellä töihin tämän kauden päätöskisassa Abu Dhabissa marraskuun lopulla. Klepetko ei lupaa mitään.

– Se olisi tietysti hienoa, mutta tärkeintä on, että hänen toipumisensa sujuu todella hyvin. En halua arvailla ajankohtaa. En ole ennustaja. Mutta tavoitteena on, että hän palaisi työhönsä, Klepetko arvioi.

Mercedeksen moottoriurheilujohtaja Toto Wolff ilmoittaa, että tärkeintä on Laudan toipuminen eikä paluun ajankohdan arvuuttelu.

– Hän on käynyt läpi hyvin vaikean jakson ja nyt hän tekee kovasti töitä, jotta olisi jälleen oma vanha itsensä. Kestää aikansa, mutta tiimi odottaa hänen paluutaan, Wolff sanoi.

Lewis Hamilton iloitsi torstaina Meksikossa lupaavia uutisia.

– Hienoa kuulla Nikistä. Sain häneltä soiton viime viikolla. Nyt hän on päässyt pois sairaalasta. Hänellä on yhä sama luonne. Oli hyvin hauska puhelimessa ja kertoo vitsejä kuten ennenkin.

Hamiltonin mukaan Lauda on ollut teho-osastoltakin tiimiin yhteydessä.

– Hän on ollut yhteydessä tiimiin koko ajan sairaalassakin. Hän on kilpailija. Hän oli pettynyt, kun emme voittaneetkaan edellistä kisaa. Olen tosi iloinen hänen puolestaan.


Lue myös:

    Uusimmat