F1-legenda James Huntin poika muistaa Niki Laudaa lämmöllä – itävaltalaisen ensimmäinen kommentti edesmenneestä isästä jäi pysyvästi mieleen

Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin välille on muodostunut tällä kaudella kilpailuasetelma, jota muisteltaneen lajipiireissä vielä vuosienkin päästä – kenties hieman samaan tapaan kuin James Huntin ja Niki Laudan yhteenottoja 1970-luvulla.

Hunt ja Lauda kamppailivat toisiaan vastaan mestaruudesta vain yhdellä kaudella, vuonna 1976, mutta kyseinen kausi oli sitäkin legendaarisempi.

Laudan kammottava onnettomuus Nürburgringillä, hänen nopea paluunsa auton rattiin ja päätös jättää kauden viimeinen osakilpailu Japanissa ajamatta ovat kenties parhaiten ihmisten mieleen jääneet käänteet kauden 1976 aikana.

Mutta vaikka Hunt ja Lauda olivat radalla toistensa kovat kilpakumppanit, radan ulkopuolella he olivat ylimmät ystävykset.

Tämä kävi viimeistään selväksi, kun Hunt sanoi vuoden 1976 mestaruuden varmistettuaan, että hän olisi mielellään jakanut sen Laudan kanssa.

Samaisesta ystävyydestä puhui Italian GP:n yhteydessä syyskuussa myös Huntin poika Freddie, 34, jonka Mervi Kallio tapasi Monzan varikolla.

– Olen puhunut Nikin kanssa muutamaan otteeseen, mutta ikävä kyllä aina lyhyesti ja kameroiden edessä. Hän puhui isästä ylistävään sävyyn, Freddie Hunt muisteli.

James Hunt kuoli sydänkohtaukseen vuonna 1993 vain 45-vuotiaana. Lauda nukkui pois 70 vuoden iässä toukokuussa 2019. Lauda oli tuolloin dialyysihoidossa yksityisellä klinikalla Sveitsissä.

Jutun yläreunassa olevalta videolta voit palauttaa mieliin kauden 1976 dramaattiset käänteet ja kuunnella Freddie Huntin muistelut ensimmäisestä kohtaamisestaan Niki Laudan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat