Niki Laudan perinnöstä jättiriita – leski haastanut F1-tähden tekemän järjestelyn: "Niki kääntyisi haudassaan"

Taistelua liki kolme vuotta sitten menehtyneen formulasuuruuden Niki Laudan perinnöstä on muuttumassa likaiseksi. F1-mestarin puoliso Birgit Lauda vaatii suurta osaa tähden omaisuudesta itselleen. Tuttavapiirin mukaan tämä on vastoin Laudan omaa tahtoa.

Itävaltalaislehti Kurierin mukaan 44-vuotias Birgit Lauda vaatii oikeudessa itsellään ja parin 13-vuotiaille kaksosille noin 20–30 miljoonan euron osuutta varoista, jotka ovat tällä hetkellä kiinni Laudan nimeä kantavassa säätiössä.

Säätiöllä on tiettävästi hallussaan jopa 100 miljoonan euron omaisuus. Kurier kertoo Laudan itse uskoneen varallisuutensa ystäviensä vuonna 1997 perustaman säätiön hoidettavaksi. Kolminkertainen maailmanmestari halusi järjestelyllä nimenomaan turvata rakkaidensa toimeentulon hänen kuolemansa jälkeen.

Lehtitietojen mukaan Birgit Lauda saa säätiöltä 20 000 euroa kuukaudessa sekä kaiken tarvittavan Wienissä ja Ibizalla sijaitsevien kiinteistöjen hoitoon ja esimerkiksi lastensa koulumaksuihin. Samasta säätiöstä saavat osuutensa myös Laudan aikuiset pojat Lukas ja Mathias, jotka ovat hänen aiemmasta avioliitostaan Marlene Krausin kanssa.

Leski Birgit Lauda ei kuitenkaan aio tyytyä tähän. 20–30 miljoonan vaatimuksen lisäksi hän on haastanut myös itse kuolinpesän oikeuteen kahdeksasta miljoonasta eurosta. F1-tähden lähipiiri on ollut käänteestä järkyttynyt.

– Niki kääntyisi haudassaan, (jos tietäisi asiasta), yksi ystävistä pohti Bildin mukaan tilannetta.

– Muu perhe on täysin tyytyväinen Nikin järjestelyyn. He kunnioittavat hänen tahtoaan ja haluavat puolustaa hänen jälkimainettaan viimeiseen asti, lehdelle kerrotaan.

Lauda menehtyi toukokuussa 2019 pitkään jatkuneiden terveysongelmien seurauksena. Hän oli saanut vuotta aiemmin keuhkosiirrännäiset vuoden 1976 vakavassa F1-onnettomuudessa vaurioituneiden elinten tilalle. Lisäksi Laudalle oli siirretty kahdesti uusi munuainen. Toisen niistä hänelle luovutti vaimo Birgit vuonna 2005 oltuaan vasta kahdeksan kuukautta yhdessä itseään 30 vuotta vanhemman mestarikuskin kanssa.

Lähteet: Kurier, Bild, Kronen Zeitung, Mirror

Lue myös:

    Uusimmat