Mainos

Teho-osaston lääkärit paljastavat kummallisimmat työssään näkemät asiat: "Kokemus oli potilaalle hyvin kivulias"

Teho-osastolle kiikutettava, kuin syötävänä huutava potilas ei välttämättä ole menettänyt raajaansa, vaan työntänyt takapuoleensa sinne kuulumattoman esineen.

Jos työpäiväsi tuntuvat stressaavilta ja työssäsi kohtaamasi ihmiset älykääpiöiltä, voi olla hyvä hetki hypätä uusiin saappaisiin. Thrillist-sivustolle kerätyt teho-osaston lääkärien kertomukset antavat erilaista näkökulmaa omien työtehtäviensä kanssa kamppaileville.

– Sellaista päivää ei ole, jona en kysyisin itseltäni, miten potilaani onnistuvatkin tunaroimisessaan, tiivistää eräs lääkäri.

Paljastus: ihmiset rakastavat työntää esineitä anukseensa.

Tunnelmallinen hanuri

”Miespotilas tuli osastolle vaimonsa kanssa ja kertoi pistäneensä peräreikäänsä kynttilän, joka oli siis ahtaaseen väliin päässyt juuttumaan.

Toivoin, että kynttilä olisi täysin sulavaa laatua, eikä sisältäisi esimerkiksi lasia. Röntgenkuva kuitenkin paljasti toisin. Mies oli työntänyt syvälle takapuoleensa edelleen lasipakkauksen sisällä olevan kynttilän. Hänen täytyi mennä peräsuolta laajentavaan leikkaukseen, jossa kynttilä saatiin lopulta pois.

Kokemus oli potilaalle hyvin kivulias. Minun oli kuitenkin pakko kysyä mieheltä, sytyttikö hän kynttilän ennen kuin laittoi sen takapuoleensa. Vastaukseksi sain naurua.

Tarinan opetus on, ettei elimistöönsä kannata työntää mitään sellaista, mitä ei saa helposti itse takaisin.”

Pääasia, että onkeen tarttuu jotain

”Teho-osastolle saapui kalassa ollut mies, jonka koukkuun oli tarttunut kalan sijaan toisenlainen vonkale. Väkänen oli nimittäin jäänyt kiinni vedenelävien sisusten sijaan hänen omaan päänahkaansa.

Ensimmäinen tuntemukseni oli kiitollisuus siitä, ettei mies ollut repinyt suurta koukkua irti päästään. Päänahka voi nimittäin vuotaa herkästi ja varsin runsaasti. Ongenkoukku esti verenvuodon.

Esineen irrottaminen oli kuitenkin hankalaa. Ongenkoukku on väkäsineen suunniteltu jäämään kiinni kalan kurkkuun, mutta juuttuu helposti myös toisenlaiseen pintaan – esimerkiksi ihmisen nahkaan. En voinut vain repiä sitä irti. Loppujen lopuksi sain koukun ulos ilman suurempaa verenvuotoa, sillä annoin miehelle pienen annoksen verisuonia supistavaa adrenaliinia.

Ihmisten olisi hyvä muistaa jättää kehonsa lävistäneet vieraat esineet paikoilleen, sillä niiden ammattitaidoton poistaminen voi aiheuttaa entistä vakavampia vammoja.”

Vääränlaista apua ummetukseen

”Nuori mies kärsi ummetuksesta. Oloaan helpottaakseen hän päätti kokeilla hieman erilaista tukkeutuneen suolen avaajaa ja työnsi peräsuoleensa vessaharjan varren. Varressa oli muovinen koukku, joka jumiutui hänen anukseensa.

Mies ei pystynyt poistamaan harjaa takapuolestaan ilman kamalia kipua, joten hän soitti kuljetuspalveluun. Auto kiidätti pörröisen hännän saaneen miehen teho-osastolle, jossa poistin hänen vessaharjan varoen hänen peräsuolestaan."

Luota vain ammattilaiseen

”Sairaalaan saapui kuumeinen ja kivuista kärsivä nainen, joka kertoi ottaneensa litran hydrogeeliksi kutsumaansa ainetta molempiin pakaroihinsa itseään sairaanhoitajaksi väittäneeltä henkilöltä. "Sairaanhoitaja" oli suorittanut toimenpiteen naisen kotona.

Lopputuloksena naisen pakarat olivat punaiset, turvonneet ja tulehtuneet. Meidän täytyi tehdä niihin useita viiltoja saadaksemme pois syvällä kudoksissa olevan aineen. Jälkikäteen naisen pakarat näyttivät kuin karhun hyökkäyksen kohteeksi joutuneilta.

Potilas sai runsaasti antibiootteja ja määräyksen pysyä sairaalassa, sillä hän ei esimerkiksi pystynyt vaihtamaan itse vaatteitaan. Sitten nainen katosi. Näimme hänet Tyra Banksin keskusteluohjelmassa.”

Yritys hyvä kymmenen

”Nuori mies päätti amfetamiinipäissään paeta teho-osastolta. Mies onnistui kiipeämään välikaton päälle, jota pitkin hänen oli tarkoitus häipyä sairaalasta. Matka kuitenkin päättyi, kun potilas putosi katon läpi ja mursi kätensä.”

Loistava känni-idea

”Minulla oli hoidettavana potilas, joka oli työntänyt humalassa peräsuoleensa litran vodkapullon. Mies kärsi niin valtavista kivuista saapuessaan sairaalaan, ettei hän pystynyt kävelemään.

Potilaalle piti syöttää laksatiiveja ja antaa peräruiske, jotta saimme alueen tarpeeksi liukkaaksi ja poiston kivuttomammaksi. Selvisimme ilman leikkausta, kun mies onnistui rutistamaan pullon ulos itsestään omin avuin.”

Lähde: Thrillist

***

0:22

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.