100 palaa leipää viikossa! Ex-aikuisviihdetähti Henry Saaren ruokavalio saa jopa lääkärin järkyttymään

0:35
Henry Saari kertoo olevansa huolissaan elintapojensa vaikutuksista.

Aikuisviihdetähtenä vuosia sitten vaikuttanut Henry Saaren ruokavalio uhkaa terveyttä.

Olet mitä syöt -ohjelman uudella kaudella seurataan julkisuudesta tuttujen henkilöiden matkaa kohti terveellisempää elämää. Apuna ja tukena muutoksessa on lääkäri Pippa Laukka.

Entinen aikuisviihdetähti Henry Saari, 55, on kaukana nuoruutensa mitoista. Hänen painonsa on kohonnut 160 kiloon. Saari selittää painon äkillistä nousua esimerkiksi aineenvaihdunnan hidastumisella, mutta Laukan mukaan syy löytyy ruokavaliosta.

Ruokapäiväkirja paljastaa Saaren syövän suuria määriä herkkuja ja einesruokaa. Hän myös korvaa aterioita leivällä ja syö huimat 100 palaa leipää viikossa.

– Kuulostaa aika paljolta. En kyllä muista niin paljoa, Saari ihmettelee.

Tutkimuksissa selviää, että Saaren elimistössä riehuu matala-asteinen tulehdus, joka altistaa monille vakaville sairauksille. Lisäksi hän nukkuu huonosti ja sekä aineenvaihdunta että hormonit ovat sekaisin.

Pippa Laukan mukaan tilanne on vakava.

– En usko, että viiden tai 10 vuoden päästä sinulla on enää tuotakaan määrää terveyttä kuin tällä hetkellä, jos jatkat samalla tavalla.

Olet mitä syöt MTV3-kanavalla keskiviikkoisin klo 20.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja