Teetkö itsesi kannalta oikeita asioita? Kysy itseltäsi nämä kysymykset!

Miksi teet sitä, mitä teet? On aika pohtia, teetkö itsesi kannalta oikeita asioita. Kysy itseltäsi nämä kysymykset!

Millaisilla asioilla sinä täytät elämäsi? Tiny Buddha -sivusto listasi asiat, joita kannattaa pohtia.

Mitä aktiviteetti tuo elämääsi?

Kenties nautit maalaamisesta niin paljon, että päätät luoda siitä uran. Kolmen vuoden kuluttua rakas harrastus onkin muuttunut pakkopullaksi, etkä voisi kuvitellakaan maalaavasi vapaa-ajalla.

Ajattele, mitä teet ja miksi: se, että nautit jostakin vuosia sitten, ei merkitse, että nauttisit siitä enää. Ihmiset muuttuvat, ja se on normaalia.

Miten täytät lasisi?

Lasi on puoliksi tyhjä tai täysi, mutta mitä lasissa ylipäätään on?

Kuvittele, että haluat täyttää lasin palloilla. Suuret pallot ovat isoja asioita elämässäsi, pienet pallukat ovat asioita, jotka on "pakko" hoitaa: sinun on pakko vaikkapa syödä, mennä töihin tai vastata sähköpostiin.

Jos laitat isot pallot lasiin ensin, pienet pallot valuvat niiden sekaan. Jos laitat pienet pallot lasiin ensin, ne kasautuvat lasin pohjalle, ja kas – yhtään isoa, tärkeää palloa ei mahdu lasiin.

Miten sinä käytät aikasi?

Vastaa salamannopeasti tähän kysymykseen: mitä tekisit, jos saisit tehdä mitä vain? Vastauksesi ovat isoja palloja, jotka luovat elämääsi onnea ja iloa. Mieti, mikä sinulle on tärkeää; älä täytä elämääsi palluroilla, joista et edes pidä.

Mistä voit hankkiutua eroon?

Hankkiudu eroon näistä asioista!

  • Vaatteista, joita et ole käyttänyt vuoteen
  • Kaikenlaisista kaksoiskappaleista. Kuka tarvitsee kolmea vispilää?
  • Asioista, joita sälytät, koska voit "ehkä joskus" tarvita niitä
  • Vanhasta elektroniikasta. Kierrätä!
  • Lopeta kaikenlaiset tilaukset, joista et enää hyödy. Ehditkö lukea lehden? Jos et, miksi se tulee sinulle?
  • Jos et aio lukea kirjaa uudelleen tai katsoa leffaa taas, laita se kiertoon.

Miten huollat itseäsi?

Pidä huoli paitsi kehostasi, myös mielestäsi. Lue haastavia kirjoja, katso uudenlaisia dokumentteja. Käy lenkillä, juoksemassa tai vaikkapa uimassa. Kirjoita päiväkirjaa tai meditoi – selvitä pääsi sinulle sopivimmalla tavalla!

Oletko koskaan kaukana verkosta?

Kun netti ei toimi lomamökillä, olo on ahdistunut ja tuskainen. Sormet nypelöivät puhelinta, vaikkei siitä ole mitään hyötyä.

Muutamassa päivässä kuitenkin tapahtuu muutos: netin puute ei enää ahdista, vaan vapauttaa. Ah, ihanaa! Mitäs sitten tehtäisiin? Hankkiudu tähän olotilaan myös silloin, kun et ole kesälomalla.

Elä ihanaa elämääsi!

Jos voit sanoa epämiellyttävälle asialle "ei", sano "ei". Älä tuhlaa aikaasi ihmisiin, jotka ahdistavat, vaativat, arvostelevat tai vievät energiaasi. Älä tee kompromisseja, jotka jäävät harmittamaan. Tämä on sinun elämäsi!


Lue myös:

    Uusimmat