Teemu Sunisen ilonpäivässä myös haikeutta – vihjaa kokeneen kartturinsa saaneen uuden pestin

Teemu Suninen onnistui epävarmuuden keskellä varmistamaan paikkansa rallin MM-sarjassa myös ensi kaudella. Sen sijaan hänen kokenut kartanlukijansa Jarmo Lehtinen ei ole enää M-Sportin penkissä tänä vuonna.

M-Sport tiedotti keskiviikkona, että Suninen ajaa tiimin Ford Fiestaa myös kaudella 2021, mutta jakaa ajovastuun nousevan ranskalaiskyvyn Adrien Fourmauxin kanssa. Brittikuski Gus Greensmith kisaa täyden ohjelman.

M-Sportilla on riittänyt taloushuolia koronavirustilanteen ja Brexitin takia. Tallipäällikkö Richard Millener halusi kuitenkin sitkeästi pitää Sunisesta kiinni.

– Tiedämme kaikki, että Teemulla on vauhtia. Näimme sen jo ihan ensimmäisestä ajosta Fiestalla, ja meistä oli tärkeää löytää keino jatkaa hänen kanssaan tänä vuonna, Millener kertoo tallin tiedotteessa.

– Onnistuimme luomaan hänelle osittain WRC-ohjelman, jonka suuntaamme tarkalleen kisoihin, joissa hän ja Fiesta voivat olla kilpailukykyisiä.

– Teemme kovasti töitä, jotta voisimme kasvattaa Teemun ohjelmaa ja tuoda lisää huipputason kuskeja ryhmään, mutta meidän täytyy olla myös rehellisiä ja todeta, että koronatilanne on tehnyt asioista äärimmäisen hankalia meille, Millener myöntää.

Suninen epävarma kisamäärästään

Sunisen manageri Timo Jouhki oli vielä joulukuussa varsin epäileväinen jatkotoiveiden suhteen, mutta lopulta kaikki järjestyi parhain päin 26-vuotiaalle suomalaiselle.

– On mahtavaa palata Fiestaan tänä vuonna. Tiedämme kaikki, kuinka vaikeaa aikaa tämä on. Haluan kiittää tiimiä heidän tukevansa jatkuvuudesta ja mahdollisuudesta näyttää, mihin pystyn tänä vuonna, Suninen kiitteli.

– Täytyy katsoa, kuinka monta rallia pääsen ajamaan, mutta teen kovaa töitä saadakseni hyvä tuloksia joka kisasta.

Suninen ainakin aloittaa kauden Monte Carlosta. Fourmaux kisaa siellä WRC2-sarjan autolla.

Jarmo Lehtinen siirtyy ”pöydän toiselle puolelle”

Sunisen kakkoskuljettajan paikka on kuitenkin edelleen täyttämättä. Puolitoista vuotta nuotteja hänelle lukenut Jarmo Lehtinen siirtyy muihin tehtäviin. Jo Mikko Hirvosen menestysvuosina kartturina M-Sportilla toimineen Lehtisen uudesta pestistä ei ole vielä julkisuuteen hiiskuttu.

– On sääli, ettei Jarmo ole kanssani tänä vuonna, mutta tiesimme, että tämä yhteistyö päättyy jossain kohtaa, Suninen kommentoi.

– Olen oppinut häneltä niin paljon viimeisen puolentoista vuoden aikana. Saavutimme heti fantastisen tuloksen, kun ajoin urani parhaan sijoituksen, kakkossijan Sardiniassa 2019.

– Olen iloinen, että hänellä on yhä paikka rakastamassaan lajissa – nyt vain toisella puolella pöytää, Suninen vihjaa.

Suninen ja Lehtinen saavuttivat Sardinian paikan lisäksi kolmostilan viime kevään Meksikon MM-rallissa.

Lue myös:

    Uusimmat