Teemu Suninen nostanut Hyundain voittotaisteluihin, Suomen rallista haussa historiallinen kruunu – ”Ei kukaan osannut kuvitella”

Teemu Suninen sai vihdoin ensimmäisen kunnon onnistumisen rallin MM-sarjassa heinäkuun puolivälissä ajetussa Viron osakilpailussa.

Sekä Portugalin että Sardinian rallit päättyivät Sunisen osalta keskeytyksiin, mutta Virossa jokelalainen ylsi WRC2-luokassa toiseksi. Myös voitto oli lähellä, sillä suomalaiskuski nousi vain muutaman sekunnin päähän Skodan Andreas Mikkelsenistä, kunnes kisan päättäneellä Power Stage -pätkällä tekniikka puuttui peliin.

– Puolessa väliä Power Stagea moottori hajosi. Meillä oli kaksi sylinteriä vain pelissä mukana, joten eväät oli aika lailla syöty, Suninen kertasi MTV Urheilulle.

– Ei siinä oikein ajaessa ehtinyt asiaa miettiä. Yritin vain päästä maaliin mahdollisimman pian. Sitten kun tulin maaliin, niin tajusin, että hävittiin. Se meni tekniikan puolelle tällä kertaa, mutta tällaista rallia on välillä.

Suninen oli silti tyytyväinen, vaikka voitto jäi ottamatta. Portugalissa Suninen oli niin ikään lähellä voittoa, mutta tuolloin hän ajoi ulos johtopaikalta.

– Olemme ottaneet tosi isoja steppejä tiimin kanssa viime vuodesta. Hienoa olla voittotaistelussa mukana ja ajaa siitä ykköstilasta. Kärjessä ei tahdo oikein muita autoja olla kuin Skodia, joten hienoa, että nyt olemme Hyundain kanssa siellä taistelemassa. Ainakin painetta annettiin kovasti, Suninen sanoi.

– Sinänsä voi olla tyytyväinen, että kuinka isoja steppejä me olemme ottaneet. Ei kukaan osannut vielä vähän aikaa sitten kuvitella, että tällä autolla voisi voitosta ajaa. Nyt se on todistettu, että tälläkin ehtii, Suninen jatkoi viitaten Hyundain Rally2-autoon.

Seuraavan kerran Suninen tavoittelee luokkavoittoa reilun viikon kuluttua alkavasta Suomen MM-rallista. Vaikka Skodan etumatka on edelleen selkeä Hyundaihin verrattuna, on Suninen silti luottavainen kotikisan suhteen.

Toistaiseksi Hyundai i20 N Rally2 -autolla ei luokkavoittoon ole ajanut yksikään kuljettaja MM-sarjassa. Korealaisvalmistaja esitteli uuden Rally2-kilpurinsa viime elokuussa.

– Vähän kaksijakoiset on fiilikset Suomea ajatellen. Nyt on päällimmäisenä mielessä pettymys, mutta toisaalta sitten on taas uusi yritys. Se on samantyyppinen ralli kuin Viro, paljon meillä on läksyjä tehtävänä tästä rallista ja pitää vielä kehittää autoa. Silti perusasiat näyttävät hyvältä. Kysymys on lähinnä siitä, mitä kaikkea voimme ennen Suomea. Hyvällä tiellä silti ollaan, Suninen pyöritteli.

– Toivotaan, että pystymme olemaan kamppailussa mukana. Tiimi on tuonut koko ajan päivityksiä ja kehittänyt autoa. Siihen olen ollut todella tyytyväinen. Auto on hyvällä mallilla, vaikka toki töitä on vielä tekemättä, jotta olemme vielä parempia jatkossa. Tiedämme ne osa-alueet, joita pitää vielä parantaa. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat