Hyundain MM-rallitiimi kielsi tähtikuskeiltaan kommenttien antamiset Suomessa

Suomessa parhaillaan testaavan Hyundain rallikuljettajat eivät saaneet antaa kommentteja testiensä yhteydessä.

Hyundai aloitti tiistaina valmistautumisensa Suomen MM-ralliin, joka käynnistyy kahden viikon kuluttua. MM-sarjassa toisena oleva Thierry Neuville aloitti auton puikoissa tallin testialueella Jämsässä, ja virolaistähti Ott Tänak otti testivastuun harteilleen keskiviikkona lounastauon jälkeen.

MTV Urheilu oli keskiviikkona seuraamassa Hyundai-kuljettajien menoa testipätkän varrella. Testissä paikalla olleen Hyundai-pomon kanssa oli sovittu, että kuljettajia pääsisi haastattelemaan tauolla puolenpäivän jälkeen.

Mutta kuinkas sitten kävikään? MTV Urheilun edustaja ja toinen paikalla ollut suomalaistoimittaja marssivat testiauton huoltopaikalle lounaspaussilla. Tässä vaiheessa Hyundai-pomo ilmoitti, etteivät haastattelut onnistukaan. Käsky oli tullut jostain korkeampaa tallin sisältä.

Neuville ja Tänak ovat antaneet tallistaan suorasanaisia ja värikkäitäkin kommentteja tämän kesän aikana. Tallin tulokset ovat olleet vaisuja, eikä tallilla ole vieläkään vakituista tallipäällikköä.

Viime viikonloppuna ajetussa Viron MM-rallissa kävi ilmi, että Hyundai on Toyotaa perässä myös nopeilla sorateillä. Hyundain pitäisi löytää jokin ihmeratkaisu, jotta se pystyisi haastamaan Toyotan kahden viikon kuluttua.

– Meillä on ollut vaikeita aikoja, sillä menetimme tallipäällikön viime vuonna. Lisäksi maailmalla on kriisejä, ja uudet säännöt tulivat liian myöhään. Tarvitsemme ehdottomasti vahvan johtajan, Tänak paalutti kotikilpailunsa jälkeen.

– Teemme jatkuvasti töitä, jotta Hyundai nousee sille tasolle, jolla sen pitäisi olla taistelemassa Toyota-kuljettajia vastaan. Mutta Toyota on tällä hetkellä erittäin vahva, he kehittyvät jatkuvasti ja menevät kovaa eteenpäin. Meillä on iso työ tehtävänä.

Ilmeisesti Hyundain PR-osastolla ajateltiin, että tällaisia kommentteja ei tarvita enempää ennen Suomen MM-rallia.

Suomen MM-ralli järjestetään 4.-7. elokuuta.

Katso pääkuvan videolta: Ott Tänak saapui Suomeen tyylillä.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat