Villit huhut vievät Teemu Sunista floppikuskin tilalle WRC-luokkaan – "Ei ole minun asiani"

Teemu Suninen täydensi Hyundain rallitallin menestyksen Suomen MM-rallissa nappaamalla WRC2-luokan voiton.

Ykköstila oli Sunisen ensimmäinen tällä kaudella. Virossa heinäkuussa jokelalainen ajoi toiseksi. Toukokuussa luokkavoitto oli jo lähellä, mutta tuolloin varma ykköstila vaihtui ulosajoon viimeisellä erikoiskokeella.

Keski-Suomen sorateillä Suninen kävi kovan kamppailun Skoda-kuski Emil Lindholmin kanssa. Voitto heltisi lopulta 7,7 sekunnin turvin.

– Viikonloppu oli erittäin hyvä. Perjantai oli tosi puhdas ja saatiin 20 sekuntia eroa. Lauantaiaamu alkoi vähän verkkaisesti, kun oli tekniikkamurhetta. Siinä menetettiin aikaa. Iltapäivä meni taas paremmin ja sunnuntaina kontrolloitiin tilannetta, Suninen niputti.

Hyundain Rally2-autolle voitto oli historian toinen MM-sarjassa. Auto debytoi viime elokuussa Belgian osakilpailussa, jolloin Jari Huttunen ajoi luokkavoittoon. Muut kilpakumppanit tosin keskeyttivät kaikki vähintään kertaalleen, joten siinä mielessä Sunisen voitto on erityisen arvokas korealaisvalmistajalle.

– Auto on hyvä ajettava, mutta vielä pitää saada muutamia osa-alueita paremmaksi. Nyt ainakin todistettiin, että se on voittaja-auto, Suninen kuvaili.

– Skoda on ollut täällä aiempina vuosina omassa kastissaan, mutta nyt me onnistuimme voittamaan. Se kertoo, että automme on jo hyvällä tasolla.

Fordin WRC-auton ratissa useamman kauden ajanut Suninen tähyää takaisin ykkösluokkaan. Hyundain nuori Oliver Solberg on ajanut tuskaisen kauden ja täräytti Suomessakin ulos heti avauspätkän ensimmäisessä mutkassa. Varikkohuhuissa Sunista onkin soviteltu Hyundain Rally1-auton rattiin loppukaudesta.

– En minä tiedä siitä mitään. Ei ole minun asiani. Tietysti sinne on tavoite päästä takaisin, mutta tässä kohtaa meidän tehtävänämme on tehdä oma työmme mahdollisimman hyvin. Se työ on WRC2-auton kehitys, Suninen sanoi.

– Olen ollut tyytyväinen tilanteeseen, jossa olemme. Saamme testata ja ajaa paljon. Olemme pystyneet hyvin kehittämään autoa. Loppukaudesta tiedän sen verran, että WRC2:ssa on määrä ajaa vielä kolme kisaa.

Sunisen ja Lindholmin jälkeen kolmanneksi WRC2-luokassa sijoittui Viron Egon Kaur. Uuden-Seelannin Hayden Paddon oli neljäs ennen Teemu Asunmaata ja Eerik Pietarista.

Lindholm voitti WRC2 Junior -luokan, ja Suomen MM-rallissa nähtiin suomalaisvoittaja myös Rally3-autojen puolella, kun Lauri Joona oli ykkönen ennen Tshekin Jan Cernya

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja