Teemu Selänne saa seuraa: Anaheim jäädyttää kahden ikoninsa pelinumerot

Jääkiekon NHL-seura Anaheim Ducks juhlii tulevalla kaudella kahta entistä tähtipelaajansa, kun Paul Kariyan ja Scott Niedermayerin pelipaidat nostetaan Teemu Selänteen rinnalle kotihallin kattoon.

Jutun videolla Teemu Selänteen tuore haastattelu, jossa maalitykki kertoo ajatuksiaan suomalaisista uusista NHL-tähdistä.

Ducksin omistajat Henry ja Susan Samueli ilmoittivat maanantaina, että hyökkääjä Kariyan pelinumero 9 jäädytetään Honda Centerissä 21. lokakuuta ja puolustaja Niedermayerin numero 27 helmikuun 17. päivänä.

Selänteen tutkaparina pelannut Kariya edusti Anaheimia yhdeksän kautta toimien niistä seitsemällä joukkueen kapteenina. Ducks varasi hänet neljännellä varausvuorolla kesällä 1993 – seuran historian ensimmäisenä varauksena.

Urallaan olympia- ja MM-kultaa voittanut Kariya pelasi NHL:ssä kaikkiaan 989 runkosarjaottelua, joissa hän teki 402 maalia ja 989 pistettä. Lähimpänä Stanley Cupin voittoa hän oli keväällä 2003, jolloin silloinen Mighty Ducks eteni NHL:n loppuotteluihin, mutta taipui New Jersey Devilsille.

Niedermayer oli voittamassa Ducksin tähän asti ainoaa mestaruutta Selänteen kanssa vuonna 2007. Puolustajalegenda saavutti Stanley Cupin jo kolmesti aiemmin Devilsin kanssa vuosina 1995, 2000 ja 2003. Hän pelasi joukkueen kapteenina neljänä kautena.

Niedermayer palkittiin NHL:n parhaana puolustajana kaudella 2003-04 sekä pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana Ducksin mestaruusvuonna 2006-07. Kanadan paidassa hän voitti niin maailmanmestaruuden, World Cupin kuin olympiakultaa.

Anaheim jäädytti Selänteen pelinumeron 8 talvella 2015 Ducksin pelatessa suomalaistähden entisen kotikaupungin seuraa Winnipeg Jetsia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat