Teemu Selänne kertoi Valavuori Livessä innostaan töihin Jokereissa – löytänyt porukan, joka on valmis ostamaan entisen Hartwall Arenan

1:13
Teemu Selänne jätti aikanaan SM-liigan mestaruusjuhlilla – iski kaksi maalia ratkaisufinaalissa keväällä 1992.

Jääkiekkolegenda Teemu Selänne kertoi Valavuori Livessä olevansa valmis töihin Jokereissa. Hän sanoi myös löytäneensä joukon, joka on valmis ostamaan entisen Hartwall Arenan.

Tuoreessa Aleksi Valavuoren Twitch-palvelussa vetämässä Valavuori Livessä olivat vieraana sekä Jokerien omistaja Jari Kurri että Jokereissa myös urallaan pelannut Teemu Selänne. Ohjelmassa pohdittiin, mikä Selänteen mahdollinen tuleva rooli Jokereissa voisi olla.

Kurrin mukaan kyseessä voisi olla rooli, joka olisi Jokerien kannalta hyvä ja tuottaisi iloa myös Selänteelle. Hän pohti, että rooliin pystyisi sisällyttämään Suomessa olemista, että Selänne ajoittain matkaisi Yhdysvaltain Kaliforniasta kotimaahansa.

– Uskon, että Jokerit tietää, että Teemulla on hirveästi annettavaa jääkiekolle ihan uran takia. Hän pystyy näkemään tätä juttua – jopa bisneksenkin kannalta. On tosi tärkeä juttu ja iso asia saada Teemu tavalla tai toisella mukaan, Kurri sanoi.

Selänne ilmaisi innostuneisuutensa töihin Jokereissa, joka jätti itäliiga KHL:n Venäjän hyökättyä Ukrainaan, ja ilmoitti tavoitteeksi palata SM-liigaan kaudeksi 2023–24.

– On tosi paljon jokerilegendoja, jotka ovat huolissaan, miten tämä lähtee toimimaan. Uskon, että me saadaan kaikki mukaan rakentamaan uutta nousua. Saadaan lisää fanipohjaa ja positiivinen meno, Selänne sanoi.

– Olen tosi innoissani ja sanoin Jarille aikaisemminkin tällä viikolla, että kyllä minä olen valmis lähtemään näihin talkoisiin mukaan, ja varmaan moni muukin, rakentamaan uuden nousun ja buumin.

Selänne vertasi, että 1990-luvulla Jokereissa oli "rokkistara-Dingo-huumaa".

– Uskon, että me pystytään rakentamaan uudestaan tällainen juttu ja tehdään asiat oikein. Saadaan kaikki taakse ja on avoin peli, saadaan tämä homma rullaamaan. Se on ehkä meidän tavoite.

Selänne myös vakuutti pääsevänsä tulemaan Suomeen, jos tarve vaatii.

– Vaikka yksi viikko kuukaudessa tulla jeesaamaan ja tekemään hommia sinne. Kyllä tämä on meille kaikille tärkeää, että saadaan tavalla tai toisella Jokerit nousemaan siihen arvoon, johon se kuuluu.

Porukka entisen Hartwall Arenan ostamiseen

1:22
Hartwallin kylttejä poistettiin areenan seiniltä maaliskuussa.

Jokerien aiempi kotipaikka, entinen Hartwall Arena on parhaillaan tyhjillään, ja sen tulevaisuus on auki. Areenan omistavat venäläiset liikemiehet kuuluvat Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriin ja ovat kansainvälisillä pakotelistoilla. Tapahtumajärjestäjät ovat lopettaneet yhteistyönsä areenan kanssa.

Selänne pystyi kertomaan kuitenkin joukosta, joka olisi valmis ostamaan kyseisen areenan.

– Olen löytänyt sellaisen porukan, joka on valmis ostamaan entisen Hartwall Arenan itselleen. Totta kai nämä sanktiot venäläisten kanssa ovat sellaisia, että tällä hetkellä on mahdotonta edes ostaa, mutta kyllä meillä on porukka, joka on sen valmis ostamaan.

1:14
Jokerit-omistaja Jari Kurri kummastelee ympärillään pyörivää kriittistä keskustelua – "Mitä pahaa minä olen tässä tehnyt?"

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja