Teemu Selänne aloittaa syksyllä hulppean taloprojektin Kaliforniassa – nämä tärkeät suomalaiset ja amerikkalaiset asiat uuteen kotiin on saatava

Mitä kuuluu Selänteelle, Filppulalle ja Granlundille? MTV vierailee NHL-tähtien Bermuda-tennisturnauksessa 11:38
Mitä kuuluu Selänteelle, Filppulalle ja Granlundille? MTV vierailee NHL-tähtien Bermuda-tennisturnauksessa.

Teemu Selänne rakennuttaa puolisonsa Sirpa Selänteen kanssa syksyllä perheelleen uuden kodin Yhdysvaltojen Kaliforniaan.

Entinen jääkiekkoilija Teemu Selänne, 52, viettää jälleen kesää perheineen Suomessa. Tänä vuonna Selänteet aikovat viihtyä kotimaan suvesta nauttimassa syyskuun alkuun asti, jonka jälkeen Yhdysvalloissa odottaa uusi, massiivinen projekti: he aikovat rakennuttaa itselleen uuden, hulppean kodin. 

– Myytiin puolitoista vuotta sitten meidän talo ja ostettiin tontti, ja ruvetaan syksyllä rakentamaan. Se on semmoinen kiva projekti, tarkoitus olisi rakentaa sellainen unelmien koti sinne Kaliforniaan ja se pitää meidät myös varmaan kiireisenä, Selänne kertoi MTV Uutisille perinteisessä Bermuda-turnauksessa Helsingissä. 

Selänteen mukaan hän kaavailee tulevasta unelmakodistaan puolisonsa Sirpa Selänteen  kanssa modernia taloa, jossa on "vain se, mitä he tarvitsevat". Entinen talo oli Selänteen mukaan suurempi ja siellä oli enemmän pihamaata, mutta nyt, kun Selänteiden kolme vanhinta lasta ovat lähteneet maailmalle, tarvetta lisäneliöille ei ole enää samalla tavalla. 

Perheen kuopus, 16-vuotias Veera Selänne, asuu yhä vanhempiensa kanssa, mutta perheen muut lapset, 27-vuotias Eemil, 25-vuotias Eetu  sekä 23-vuotias Leevi  ovat jo omillaan.

Tärkeintä on Teemu Selänteen mukaan toteuttaa koti, jossa he viihtyvät hyvin. 

– Ollaan tehty jo yksi Kirkkonummelle ja nyt tehdään toinen Kaliforniaan. 

Uuteen kotiin on tietysti saatava myös suomalaisia elementtejä: esimerkiksi kunnollinen iso sauna on saatava uima-altaan läheisyyteen. Muutenkin tulevan kodin malli tulee mukailemaan suomalaisia mieltymyksiä. 

– Kyllä me mennään tavallaan nykypäivän teknologian mukana, pitää olla isoa ikkunaa ja avaraa tilaa. Mitään ylimääräisiä huoneita ei ole. 

– Amerikkahan on siitä vähän (tunnettu), että siellä on tällaisia edustushuoneita, niin semmoista ei meille tule kyllä. Alakerta tulee esimerkiksi olemaan iso, yksittäinen tila, missä on keittiöt, olohuoneet, baarit ja systeemit. Se kodin sydän, missä kaikki yleensä ovat, pitää tehdä sellaiseksi, että siellä viihtyy. 

Toisaalta tulevasta kodista tulee löytymään myös jotain sellaista, mikä on amerikkalaisille hyvin tyypillistä, mutta suomalaisissa kodeissa jokseenkin harvinaisempi asia. 

– Kunnon vaatehuoneet. Ne pitää olla isot ja sellaiset, että niihin mahtuu tavaraa, koska kummallakin on sitä paljon. 

Selänne on asunut jo useamman kymmentä vuotta Yhdysvalloissa ja hänen perheensä elämä on sinne erittäin vahvasti juurtunut. Vaikka perhe vierailee Suomessa mielellään vuosittain, ei hänellä ole kertomansa mukaan koskaan ollut kaipuuta muuttaa takaisin synnyinmaahansa. 

– Pitäisi löytää jotain todella mielenkiintoista, jotta tänne muutettaisiin, vaikka täällä on paljon hyviä asioita ja tänne on aina kiva tulla. Mutta meidän elämä on siellä, ollaan nautittu siitä ja tykätään siitä elämäntyylistä. 

Lue myös:

    Uusimmat