Mainos

Sirpa Selänne perheensä lähitulevaisuudesta: "Emme voi tuosta vain päättää palaavamme ovia paiskoen takaisin Suomeen"

0:35
Teemu Selänne puhui Sirpa-vaimostaan Teemu-elämäkertakirjansa julkistustilaisuudessa syksyllä 2014.

Jääkiekkolegenda Teemu Selänteen puoliso Sirpa Selänne julkaisi hiljattain kirjan, joka käsittelee ystävyyttä. Selänteiden arki pyörii lähitulevaisuudessakin Kaliforniassa.

Sirpa Selänne, 49, kertoo MTV Viihteen haastattelussa, että hänen ja kiekkolegenda Teemu Selänteen, 48, suunnitelmiin ei kuulu lähitulevaisuudessa palata pysyvästi Suomeen.

– Nyt, kun olemme olleet taas keskellä Suomen talvea, Teemu on puhunut siitä, miten paljon hän rakastaa sitä, että Kaliforniassa voi harrastaa tennistä ja golfia läpi vuoden, Sirpa Selänne sanoo.

– Ja meillähän on se ravintola (Laguna Beachilla sijaitseva Selänne Steak Tavern) siellä. Emme voi ihan tuosta vain päättää palaavamme ovia paiskoen takaisin Suomeen, vaan se ravintola on meidän "babymme" siellä. Siitä on pidettävä huolta.

Selänteiden ravintolabisnekset laajenevat pian, kun The Penalty Box -pikaruokaravintola avautuu Kalifornian Orange Countyssä.

– Siitä saattaa syntyä jopa ravintolaketju. Meillä on näitä meidän virityksiä siellä. Emme siis voi tuosta vaan voi palata pysyvästi Suomeen, Sirpa Selänne toteaa.

– Mutta jos pystymme käymään Suomessa useamman kerran vuodessa ja olla pidempiä aikoja täällä, se on täydellistä.

0:33
Janne Tulkki esiintyi yllättäen Sirpa Selänteen kirjanjulkistustilaisuudessa tammikuun alussa.

Sirpa Selänne on kirjoittanut Ystävyydellä Sirpa -kirjan (Otava) yhdessä toimittaja Merja Asikaisen kanssa. Kirjassa Selänne jakaa omia kokemuksiaan ystävyydestä.

– Aluksi oli puhetta elämäkertakirjasta, mutta en oikein lämmennyt sille ajatukselle. Ajattelin, että kaikki tietävät minun elämäni, kun he tietävät Teemun elämän, kun olen ollut niin monta vuotta siinä rinnalla, Sirpa sanoo.

– Sitten Merja heitti idean, jos tehtäisiinkin kirja ystävyydestä. Se kuulosti ihan minun jutultani. Fanitan ja "cheeraan" ystäviäni yli kaiken. Olen heistä niin kiitollinen.

Sirpa Selänteen ei välttämättä odotettu kirjoittavan ystävyysteemaista kirjaa.

– Minut mielletään vain kotiäidiksi ja miehen elämän tukijaksi. Ihmiset eivät tiedä, minkälaista ystäväpiiriä olen kasvattanut vuosien varrella. Saan ihmisiä kokoontumaan yhteen ja ystävystymään toistensa kanssa. Nautin siitä hirveästi, Sirpa kertoo.

Selänteiden kotona Kaliforniassa arjen vilske on rauhoittunut takavuosista.

– Perheemme arki rullaa tällä hetkellä hyvin. Tietysti meno kotona on hiljentynyt muutaman vuoden takaisesta, kun kaikki pojat ovat jo hyvin itsenäisiä. Eemil (perheen esikoinen) asuu kotona, mutta hänellä on omat menonsa. Kyllä hän minua auttaakin, mutta hän on jo 23-vuotias aikuinen, Sirpa Selänne naurahtaa.

Perheen toiseksi vanhin poika Eetu, 22, asuu tällä hetkellä Yhdysvaltain itärannikolla Bostonissa ja toiseksi nuorin lapsi Leevi, 19, aloitti tammikuun alussa varusmiespalveluksessa Helsingin Santahaminan varuskunnassa.

Kotona asuu Selänteen pariskunnan lisäksi parin kuopus, 11-vuotias Veera-tytär.

– Kodin arki on hiljentynyt, vaikka meillä onkin kolme pentukoiraa. Arki on Kaliforniassa. Rupeamme varmaan käymään Suomessa entistä enemmän. Kesällä olemme aina kolme kuukautta, nyt tulimme talvella kuukaudeksi, syksyllä olimme pari viikkoa ja varmaan keväällä tulemme taas käymään, Sirpa paljastaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja