Teemu Selänne iloitsee Eetu-poikansa kihlauksesta – uutinen herätti vanhat muistot ja havahdutti yhteen ajatukseen: "Sehän osoittaa vain sen..."

Mitä kuuluu Selänteelle, Filppulalle ja Granlundille? MTV vierailee NHL-tähtien Bermuda-tennisturnauksessa 11:38
Mitä kuuluu Selänteelle, Filppulalle ja Granlundille? MTV vierailee NHL-tähtien Bermuda-tennisturnauksessa.

Teemu Selänne kiittelee sitä, ettei hänellä ole perheineen kesäksi liian paljon suunnitelmia.

Entinen jääkiekkoilija Teemu Selänne, 52, viettää jälleen tuttuun tapaansa kesää Suomessa vaimonsa Sirpa Selänteen, 53, ja perheen kuopuksen, 16-vuotiaan Veera Selänteen  kanssa. Selänne osallistui niin ikään totutusti Helsingissä heinäkuun aloituksena perinteiseen Bermuda-tennisturnaukseen, jossa kertoi MTV Uutisille Suomen kesien sujuvan hänen perheensä osalta usein muutenkin samoissa sapluunoissa. 

– Golfia, tennistä, vähän kiekkokoulua, juhannusta, vähän merellä olemista. Kaikkea kivaa oikeastaan, kyllä tänne on aina kivaa tulla. 

Selänteet viihtyvät Suomessa tänä vuonna syyskuun alkuun asti, eli ovat kotimaassaan hieman pidempään, kuin monina aiempina kesinä. Kesää määrittelee Selänteen mukaan pitkälti Veera-tyttären aktiivinen tennisharrastus, jonka puitteissa hän itse pääsee kuljettelemaan kuopustaan ahkerasti kentälle. Suunnitelmia kesän suhteen ei kuitenkaan muutoin ole liialti, mitä Teemu Selänne kiittelee. 

Hiljattain Selänteen toiseksi vanhin poika Eetu Selänne, 25, meni kihloihin Abbey-rakkaansa kanssa. Teemu Selänne iloitsee itsekin kovasti lapsensa uutisesta. 

– Kyllähän siitä tulee vanhat omat ajat mieleen, kun meni itse kihloihin. Sehän osoittaa vain sen, että me tullaan vanhoiksi, niin se maailma menee, Selänne nauraa. 

– Tietysti olen iloinen siitä, että pojat ovat valinneet todella ihanat kumppanit. Niinhän sitä aina toivoo, että he tekevät oikeita päätöksiä ja löytävät sen oman onnensa, se on ehkä se kaikista suurin vanhemman toive. 

Bermudan Kannu -tapahtuma sai alkunsa vuonna 1981, ja Teemu Selänne on ollut mukana pelaamassa tennistä hyväntekeväisyyden nimissä vuodesta 1989 lähtien, kun hän oli itse vasta 18-vuotias. Selänne muistelee tuon ajan olleen hänelle, nuorelle pojalle, tuohon aikaan hyvin jännittävää, sillä pelikentillä kuhisi suuria tähtiä niin jääkiekkojäiltä Jari Kurrista, Matti Hagmanista sekä Ilkka Sinisalosta lähtien aina Hurriganes-yhtyeen jäseniin. 

– Oli isoja staroja, ketä on aina katsonut ylöspäin. Kyllä se jännitti tosi paljon ja tietysti se, että tämä on 42. Bermuda kertoo sen, että tämmöiset perinteet ovat olleet kunniassa. 

– Kerran kesässä pelataan tennistä, kerätään rahaa lapsille ja pidetään hauskaa, niin se on ilman muuta yksi kesän kohokohdista. 

Turnauksessa myös sattuu ja tapahtuu, sen Selännekin vahvistaa. Hän myöntää, että kyseessä on myös yksi niistä kesän viikonlopuista, jolloin jälkipelit venyvät usein kunnon juhlahumuksi seuraavankin päivän puolelle. 

– En esimerkiksi tiedä, mihin se viime vuoden Bermudan kannukin hävisi, Selänne myöntää. 

Lue myös:

    Uusimmat