Teemu Pukkia ei valittu Huuhkajiin – Markku Kanerva avaa tähtipelaajan poissaolon syitä: "Tässä on tietty rako"

Miesten jalkapallomaajoukkueen kaikkien aikojen ykköstykki Teemu Pukki ei ole mukana, kun Huuhkajat päättää vuotensa vierasmaaotteluihin Pohjois-Makedoniaa ja Norjaa vastaan 17. ja 20. marraskuuta.

–  Temellä pitkä kausi takana, ja Englannin Championshipissä (Pukin seuran Norwichin sarjassa) pelataan todella paljon pelejä. Kesäkuussa urakoitiin neljä Kansojen liigan ottelua, ja loma on jäänyt hänellä suhteellisen lyhyeksi. Tässä on tietty rako vetää henkeä, ja hän toivoi, että voisi pitää pienen loman. Pelit kun jatkuvat heti (marras-joulukuun) MM-kisojen jälkeen jälleen todella tiiviillä tahdilla, Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kertoi kärkitähden poissaolosta.

Kanervan ryhmä maaotteluihin on vielä keskeneräinen, sillä tiistaina julkistetussa joukkueessa on vain 21 nimeä. Joukkuetta täydennetään vielä viidellä pelaajalla.

–  Poissa on Lassi Lappalainen, jolle olin suunnitellut näyttöpaikkaa ja roolia (näissä maaotteluissa). Hän koki, ettei ole valmis tähän tapahtumaan. Olen sinänsä pettynyt tuohon päätökseen, mutta totta kai pelaaja tekee aina omista lähtökohdistaan valinnat, Kanerva sanoi.

–  Toppareita on vielä suhteellisen vähän, kysymysmerkkejä on vielä, Kanerva jatkoi mainiten Richard Jensenin ja Daniel O'Shaughnessyn poissaolot sekä Miro Tenhon ja Leo Väisäsen yllä leijuvan epävarmuuden marraskuun maaotteluiden suhteen.

A-maajoukkuedebyyttejä on siis luvassa, vaikkei päävalmentaja kenellekään varmuudelle sellaista vielä lupaa. Tiistain ryhmästä debyyttiä hakevat Arttu Hoskonen ja Diogo Tomas sekä keskikenttälupaus Anssi Suhonen.

–  Kiva, että Anssi on kunnossa ja saanut vastuuta, Kanerva totesi saksalaisseura HSV:n 21-vuotiaasta Suhosesta.

MM-kisat: julkinen keskustelu on se hyvä asia

Suomi pelaa Norjaa ja kenties sen maailmantähtiä Erling Haalandia ja Martin Ödegardiaa vastaan sunnuntaina 20. marraskuuta varsin eksoottiseen aikaan: ottelu alkaa paikallista aikaa kello 14. Iltapäiväinen alkamisaika johtuu tietysti siitä, että MM-turnaus Qatarissa alkaa saman päivän iltana.

Qatarin turnaus on ollut kovan kritiikin kohteena maan ihmisoikeustilanteen vuoksi. Kanerva ei kisoihin matkusta, hän toimii Ylellä kommentaattorina kisojen aikana. MM-turnaus herättää Kanervassa, kuten varmasti kaikissa muissakin jalkapallofaneissa, ristiriitaisia tunteita.

–  Näin futisfanina on totta kai odottanut arvokisoja. Mutta minä, kuten moni muu, olen sitä mieltä, että kisapaikkavalinta on väärä, kisojen ajankohta on väärä ja se, että kisat pelataan, on aiheuttanut erinäisiä ongelmia. Toki se, että kisat ovat Qatarissa, on tuonut näitä epäkohtia julkiseen keskusteluun. Se on hyvä asia.

–  (Maajoukkueen ex-kapteeni) Tim Sparv kirjoitti Players Tribune -sivustolla asiasta ja kiteytti tilannetta mielestäni aika hyvin. Nostaa epäkohtia esille, mutta myös sen pelaajan näkökulman: kaikille pelaajille MM-kisoissa pelaaminen on iso unelma, oman maan edustaminen siellä. Boikotoiminen ei varmaan ole tehokkain keino vaikuttaa, vaan asioista puhuminen. Suosittelen Timin tekstin lukemista!

Lue myös:

    Uusimmat