Teemu Pukki -huuma alkoi Yhdysvalloissa – osavaltion kuvernööriltä poikkeuksellinen kunnianosoitus

Teemu Pukin saapuminen Yhdysvaltojen Minnesotaan on otettu ilolla vastaan. Minnesotan kuvernööri Tim Walz julisti perjantaista 7. heinäkuuta virallisen Finnesota-päivän, viitaten Suomen englanninkieliseen nimeen (Finland).

Pukki pelasi aiemmat viisi kautta Norwichin paidassa Englannissa ja uran seuraava askel käynnistyy viikonloppuna, kun suomalaishyökkääjä pukee ensimmäistä kertaa Minnesota Unitedin paidan ylleen. Pukin saapuminen osavaltioon on saanut myös Minnesotan kuvernöörin Tim Walzin innostumaan.

Walz julisti perjantaina, että päivästä tulee virallinen Finnesota-päivä. Hän mainitsee julistuksessaan sen tosiasian, että Minnesotassa asuu yli 100 000 suomalaisten jälkeläistä. Se on suurin määrä koko Yhdysvalloissa. 

– Julistamme tämän päivän Finnesotan päiväksi tervetulotoivotuksena herra Pukille ja kunnianosoituksena hänen kotimaalleen, julistuksessa sanottiin.

Yhdysvaltojen MLS:ssä läntisen konferenssin sijalla 11 oleva Minnesota United pelaa seuraavan ottelunsa sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa kello 03.30. Vastaan asettuu New England Revolution.

Lue myös:

    Uusimmat