Teemu Pukki debytoi Yhdysvalloissa – taululle jäi rumat lukemat

Teemu Pukki teki ensiesiintymisensä Minnesota Unitedin paidassa, kun joukkue isännöi Austin FC:tä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Suomalaishyökkääjän MLS-debyytistä ei kuitenkaan jäänyt juuri jälkipolville kerrottavaa.

Pukki, 33, aloitti ottelun ymmärrettävästi penkiltä. Huuhkajat-tähti oli ylittänyt Atlantin vasta keskiviikkoiltana, eikä ollut ehtinyt harjoitella uuden joukkueensa kanssa kuin muutamaan otteeseen.

Pukki joutui täten seuraamaan sivusta, kun Minnesota hukkasi avausjaksolla peräti neljä hyvää maalipaikkaa. Austin FC sen sijaan rokotti ja latoi kolme maalia 51 minuuttiin.

56. minuutilla sisään vaihdettu Pukki asteli siis kentälle pelin ollessa 0–3 Austinin hyväksi. Entinen Norwich-tykki osoitti heti vaarallisuutensa rangaistusalueella, mutta hänenkin kolmesta laukauksestaan kaksi torjuttiin ja yksi jäi puolustajaan.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Minnesota sai jahtaamansa maalin aikaan kulmapotkusta, kun Devin Padelford puski pallon sisään viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Austin osui kuitenkin lisäajalla vielä kertaalleen, jättäen tulostaululle rumat 1–4-lukemat.

Pukin, sekä parhaillaan loukkaantuneena olevan Robin Lodin edustama Minnesota pelaa seuraavaksi keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Suomalaiskaksikko Alex Ring ja Leo Väisänen edustavat puolestaan Austin FC:tä, mutta olivat sivussa kokoonpanosta Minnesotaa vastaan.

Robert Taylor iskussa

Inter Miamin suomalaistaituri Robert Taylor pääsi sen sijaan tehoille viime yön MLS-kierroksella.

Huuhkajien keskikenttämies syötti ottelun avausosuman, kun Miami pelasi 2–2-tasapelin Wayne Rooneyn luotsaaman DC Unitedin vieraana.

Taylor, 28, on avannut Miamin kaikki neljä ottelua kesäkuun maajoukkuetauon jälkeen ja takonut niissä yhden maalin sekä kaksi maalisyöttöä.