Teemu Pukki avasi Yhdysvaltoihin siirtymisen taustoja – tällä tekijällä valtava vaikutus

Yhdysvaltojen Minnesota Unitediin Englannin Norwichista siirtynyt suomalaishyökkääjä Teemu Pukki kertoi perjantaisessa lehdistötilaisuudessa siirtonsa taustoja.

Minnesota tiedotti Pukin sopimuksesta kesäkuun lopussa. Pukki teki kesäkuuhun 2025 asti kattavan sopimuksen, jossa on optio saman vuoden joulukuuhun asti. 33-vuotias Pukki avasi perjantaina järjestetyssä lehdistötilaisuudessa siirtonsa taustoja.

– Olin pelannut pitkään Euroopassa ja minulla oli ollut pitkään tunne, että olisi mukava kokeilla jotain muuta Euroopan ulkopuolella. Minnesota tuli esille itseasiassa jo pari vuotta sitten, kun Robin (Lod) kertoi, että he saattaisivat olla kiinnostuneita minusta. Tämä oli loppujen lopuksi minulle paras vaihtoehto tulla Yhdysvaltoihin, Pukki sanoi.

Suomalaishyökkääjä myönsi, että Minnesotaa jo ennestään edustaneella Robin Lodilla oli merkittävä vaikutus hänen siirtymiseensä Yhdysvaltoihin.

– Valtava. Olen tuntenut hänet monia vuosia ja hän oli mielestäni alussa välikäsi minun ja seuran välillä ennen kuin mitään varsinaisesti tapahtui. Sillä oli myös merkitystä, että saan mahdollisuuden pelata hänen kanssaan. En malta odottaa, että pääsen pelaamaan hänen kanssaan. Meillä on aina ollut hyvä yhteys kentällä ja sen ulkopuolella, Pukki kertoi.

Pukki kertoi, että on tuntenut olonsa erityisen tervetulleeksi tultuaan Minnesotaan.

– Olen kuullut, kuinka he kohtelevat pelaajia ja heidän perheitään, se on minulle isänä iso asia. Se oli minulle tärkeää löytää sellainen paikka, johon voimme tulla perheenä ja nauttia elämästä jalkapallon ulkopuolella, Pukki totesi.

Minnesota Unitedin seuraava ottelu on luvassa sunnuntaina vastaisena yönä Suomen aikaa kello 03.30. Minnesota kohtaa tuolloin New England Revolutionin.

Lue myös:

    Uusimmat