Teemu Muurimäki haluaisi suunnitella puvun Jenni Haukiolle: "Minulla on montakin visiota"

1:50
Teemu Muurimäki kertoo oopperan puvustuksen suunnittelusta.

Teemu Muurimäki on viime aikoina suunnitellut sekä miesten pukuja että oopperan puvustusta.

Muotisuunnittelija Teemu Muurimäen kesään kuuluu kaksi hyvin erilaista projektia. Vuosi sitten Turo Tailor -vaatemerkin pääsuunnittelijana aloittanut Muurimäki lanseerasi toukokuun lopulla ensimmäisen pukumallistonsa.

Lilla May – Fashion in Helsinki -tapahtumassa vieraillut Muurimäki kertoi MTV Uutisille, että Turo Tailorilla työskentely on ollut hyvin erilaista hänen aiempiin töihinsä verrattuna.

– Olen suunnitellut paljon naisten vaatteita ja tehnyt iltapukuja, joita en voinut koskaan sovittaa itselleni enkä käyttää itse, hän totesi.

– Aiemmin on aina pitänyt kysyä sovitusmallilta tai puvun käyttäjältä, mitä se tuntuu. Nyt voi itse kokeilla sitä päälle ja miettiä, miltä se tuntuu. Tavallaan se tuo henkilökohtaisen näkökulman vaatteen suunnitteluun.

Muurimäki tekee myös puvustuksen Savonlinnan oopperajuhlilla esitettävään Sevillan parturi -oopperaan. Hän kertoi olevansa innoissaan pian huipentuvasta projektista.

– Projekti alkoi vuosi sitten ja nyt se päättyy intensiiviseen viiden viikon pestiin Savonlinnassa. On ihan huikean hienoa päästä tekemään upeiden taiteilijoiden kanssa.

Muurimäki on suunnitellut juhla-asuja useille julkisuudesta tutuille, ja hänen luomuksiaan on nähty Linnan juhlissa useana vuonna. Muurimäen haaveena on, että vielä jonain päivänä hänen suunnittelemansa asu nähtäisiin rouva Jenni Haukion yllä.

– Minulla on montakin visiota, hän paljasti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja