Teemu Hartikainen jäi USA-sikailijan törkytempauksen alle – näin hän reagoi yllättävään pelikieltopäätökseen

Leijonien ykkösketjun hyökkääjä Teemu Hartikainen koki kovia Suomen ja Yhdysvaltojen maanantaisessa ottelussa, kun USA:n Austin Watson taklasi häntä päähän. Seuraus? Ei pelikieltoa. Hartikainen varoi sanojaan puhuessaan tilanteesta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Watson lensi maanantain ottelussa pihalle, kun hän kohotti kyynärpäänsä ylös ja osui sillä Hartikaiseen.

Video tilanteesta näkyy jutun yläreunasta.

– En edes tiedä, että mihin se tarkalleen osui. Tuntui, että leukaperiin tuli ja pää heilahti. Odotin, että taklaus olisi tullut runkoon, mutta kyynärpää tuli sieltä. Refleksinä tai ei, mutta se osui päähän. Ei siinä sen kummempaa, Hartikainen kertasi tilannetta jälkikäteen MTV Urheilulle.

Hartikainen pystyi jatkamaan pelaamista. Hän säästyi pahemmalta tärskyltä.

– Olen täydessä pelikunnossa. Ei tullut mitään vakavampaa. Ihan terveenä saa olla, hyökkääjä vakuutteli.

IIHF teki asiassa yllättävän päätöksen, kun se ei antanut Watsonille minkäänlaista pelikieltoa.

Mitä ajatuksia ratkaisu herättää?

– Noh, tuo ei vaikuta meihin millään tavalla, eikä ole meidän päätettävissä. Turha niitä on sen enempää miettiä tai käyttää siihen aikaa. He tekevät siellä päätöksiä ja ne on nyt tehty. Tänään on uusi peli ja pelataan uusia jätkiä vastaan, Hartikainen kommentoi.

Tilanteessa oman sivujuonensa tulee siitä, että Leijonien Saku Mäenalanen sai yhden ottelun pelikiellon samaisessa USA-pelissä tapahtuneesta tilanteessa. Mäenalanen ei osunut kyynärpäällä päähän, vaan hän syyllistyi laitataklaukseen.

Watsonin teko oli selvästi Mäenalasen temppua törkeämpi.

– Niin. En tiedä, että mitä kautta he noita katsovat ja mitkä ovat kriteerit pelikieltoihin. Muut ihmiset saavat sen päättää, Hartikainen tyytyi toteamaan.

Leijonien turnaus jatkuu tänään ottelulla Ruotsia vastaan.

– Kova kamppailupeli varmasti edessä. Ruotsalaiset tulevat kovaa päälle 60 minuutin ajan. Siihen täytyy vastata. Pitää laittaa työhaalarit niskaan, jotta voitto irtoaa, Hartikainen puhui illan pelin teemasta.

Leijonat on edennyt tähän mennessä voitosta voittoon. Sen isoimpana aseena on toiminut tehokas ylivoima, jossa Hartikainen ja kumppanit ovat loistaneet.

– Tähän mennessä se on ollut hyvällä tasolla, ja sitä kautta olemme saaneet onnistumisia. Sitä pitää ruokkia, että se pysyy samanlaisena, eikä siinä voi selkää oikoa. Kivahan siinä on pelata, kun kiekot menevät maaliin ja ylivoima toimii. Nautinto, mutta se vaatii paljon hommia, Hartikainen sanoo ylivoimasta.

Suomen ja Ruotsin ottelu käynnistyy illalla kello 20.20.

Jere Lehtisen kommentit aiheesta:

Lue myös:

    Uusimmat