Teemu Hartikainen ilmaisi mietteensä USA-pelurin tempusta: "Ketuttaa"

Suomen jääkiekkomaajoukkueen hyökkääjä Teemu Hartikainen kertoi varautuneensa ottamaan Yhdysvaltain Austin Watsonin taklauksen vastaan kropallaan, mutta töötti kolahtikin "Härskin" päähän.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Watson kolautti kyynärpäällään Hartikaista kasvoihin Tampereella Suomen 4–1-voittoon päättyneen MM-kisaottelun toisessa erässä.

– Kyllähän se aina tärähtää, mutta niitä sattuu aina silloin tällöin. Ei mitään sen kummempaa. Vähän niska kyyryssä, Hartikainen sanoi kokemastaan.

Saamaansa tuomiota raivokkaasti protestoinut Watson passitettiin ulos. Suoralta kädeltä Hartikainen ei kuitenkaan lähtenyt taklausta rumaksi linjaamaan.

– Joskus ne tulevat refleksistä ja joskus on tosi vaikea sanoa. Olin valmistautunut ottamaan sen taklauksen runkoon. Näin, että se tuli. Se kolahti päähän. Vaikea sanoa, oliko se refleksi vai mikä.

– Kyllähän se ketuttaa, kun se tulee leukaperiin.

"Näytti paikka paikoin jo aika hienolle jääkiekolle"

Hartikainen totesi Suomen ylivoiman toimineen. Leijonat mätti kolme neljästä maalista yv:llä. Kaksi ylivoimaosumista tuli Watsonin rangaistuksesta seuranneella viiden minuutin ylivoimalla.

– Tehtiin viiden minuutin ylivoimaan pari tärkeää maalia ja saatiin peli kaadettua sillä.

Myös viidellä viittä vastaan USA oli selvästi jäljessä. Siinä missä Suomella oli kiekolliselle pelaajalle jatkuvasti tukea ja limppua kierrätettiin joukkueena, Yhdysvaltojen peli meni enemmän yksilösuoritusten sarjaksi.

– Meillä on varmasti paljon enemmän yhteisiä kokemuksia. Kun päästiin peliin kiinni ja saatiin tokassa erässä maaleja, se näytti paikka paikoin jo aika hienolle jääkiekolle. Kyllähän siinä näkyy se pidempiaikainen kulku, että paljon jätkiä on pelannut maajoukkueessa, Hartikainen sanoi maajoukkuepelaajien selkärankaan juurtuneesta Leijonat-kiekosta.

Hartikainen alusti ottelussa Mikko Lehtosen tälläämän Suomen neljännen maalin. Leijonat on nyt voittanut MM-turnauksessa kaikki toistaiseksi pelaamaansa kolme ottelua.

Lue myös:

    Uusimmat