Tee pikavenytykset työpisteelläsi ja jaksat taas jatkaa

Ota töissä hetki itsellesi ja venyttele. Et tarvitse lisävarusteita ja aikaa menee vain muutama minuutti. Näin vältyt jumittavilta hartioilta.

Koko päivä työpöydän ääressä ei tee hyvää lihaksille, varsinkaan hartioille ja niskalle. Ota muutama minuutti itsellesi ja tee nämä helpot venytykset kesken työpäivän, sinun ei edes tarvitse poistua työpisteeltäsi. Rentouta lihakset ja laita veri kiertämään.

Muista tehdä liikkeet hitaasti, ettet satuta itseäsi.

Venytä niska

Seiso tai istu selkä suorassa. Laita oikea korva hitaasti kohti oikeaa olkapäätä jolloin tunnet venytyksen vasemmalla puolella kaulaa. Rentoudu ja annan vasemman olkapään laskeutua. Aseta oikea käsi pääsi päälle ja paina päätä hellästi kohti oikeaa olkapäätä. Pidä 30 sekuntia ja toista vasemmalla puolella.

Kokeile venytystä aamulla, päivällä ja illalla.

Leuka rintaan

Laske pää alas, leuka kohti rintaa. Käännä leukaasi hitaasti kohti vasenta olkapäätä, käännä leuka tämän jälkeen hitaasti kohti oikeaa olkapäätä. Toista liike kymmenen kertaa.

Älä nosta päätä ylös, kuin tekisit päällä ympyrän, tämä vain lisää rasitusta selkärangallesi.

Venytä olkapäät

Seiso tai istu ryhdikkäästi olkapäät alhaalla. Pidä niska ja kaula suorassa. pyöritä olkapäivät hitaasti eteen, ylös ja taaksepäin. Tee selkeä ympyräliike. Tee mahdollisimman iso liike, älä kuitenkaan nosta hartioita korviin. Tee liike 10 kertaa ja toiset 10 kertaa toiseen suuntaan.

Venyttele jalat

Istu mukavasti tuolillasi ja nosta oikea nilkka vasemman polven päälle. Pyöritä oikean jalan nilkkaa 20 kertaa ympäri, toista toiseen suuntaan. Tee sama myös vasemmalle jalalle

Venytä selkä ja rinta

Seiso tai istu suorassa. Laita kädet sivuille, koukista kyynärpäät ylöspäin niin, että sormet ovat kohti kattoa. Työnnä käsiä hellästi taaksepäin kunnes tunnet rinnassa ja olkapäissä kevyen venytyksen. Pidä liike 30 sekuntia ja pidä lyhyt tauko. Toista 10 kertaa.

Venytä käsivarret ja kädet

Ojenna oikea käsi eteesi niin että kämmen osoittaa eteenpäin ja sormet ovat kohti kattoa. Venytä vasemmalla kädelläsi oikean käden sormia ja kämmeniä taaksepäin, niin paljon kuin ne venyvät. Pidä venytys 30 sekuntia, lepää ja toista vasemmalla kädellä.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat